Mariborčanom ni uspelo, Sevilla je bila spretnejša in srečnejša, priznati pa je potrebno tudi, da boljša in kvalitetnejša. Andaluzijci so si na povratnem obračunu priigrali kar nekaj priložnosti, a so do zadetkov prišli po dveh napakah vijoličastih, ki sta Mariborčane stale upov o uvrstitvi med šestnajst najboljših ekip v Evropski ligi. Prvo napako je izkoristil Reyes, v drugem polčasu pa je usodo vijolic zapečatil Gameiro. Zadetek Vršiča, ki je zadel še na drugi tekmi v dresu Maribora, pa je bil dovolj le za častno slovo Štajercev.


Evropska liga – povratna tekma šestnajstine finala. Sodnik: Luca Banti.
Sevilla: Ramon Sanchez Pizjuan, 15.000 gledalcev.
SEVILLA 2:1 MARIBOR
Reyes (42), Gameiro (59); Vršič (92)

Sevilla: Javi Varas, Diogo, Fazio, Pareja (46 Iborra), Moreno, Carrico, Trochowski, Reyes (73 Marin), Rakitić, Vitolo, Gameiro (81 Bacca). Trener: Unai Emery.
Maribor: Handanović, Milec, Rajčević, Arghus, Viler, Bohar, Filipović, Mertelj (60 Vršič), Mezga (53 Cvijanović), Dervišević, Mendy (68 Fajić). Trener: Ante Šimundža.

Domači so že po uvodnem pisku sodnika Bantija krenili v napad in ob izteku prve minute srečanja je iz razdalje zapretil Gameiro, Handanović pa je bil dovolj pozoren in žogo odbil. Slednji se je imel precej dela tudi v 8. minuti, ko so nogometaši Seville kombinirali v kazenskem prostoru, po podaji Trochowskega pa je nevarno sprožil Reyes, mariborski čuvaj mreže pa se je izkazal še drugič nocoj. Andaluzijci so do vodilnega zadetka skušali priti tudi s poizkusi iz razdalje, a Handanović v 12. minuti ob poizkusu Trochowskega ni imel veliko dela. Sevilla je nato dvakrat zapretila po podajah iz desne strani igrišča, obakrat pa je neuspešno zaključil Gameiro. V 15. minuti je po predložku Rakitića z glavo meril v naročje Handanovića, štiri minute zatem pa ga je uspešno oviral Rajčević in francoski napadalec je sprožil leve vratnice. Če si je Handanović za prvih 40 minut zaslužil pohvale, pa si je veliko napako privoščil v 42. minuti. Rajčević je žogo vrnil v kazenski prostor, 36-letni Handanović je skušal žogo izbiti proti sredini igrišča, a je ta zadela Reyesa in končala v mreži vijoličastih. Domači so si v prvem polčasu pripravili nekaj priložnosti, a z izjemo poizkusa Reyesa v 15. minuti nevarnejših poizkusov ni bilo, medtem ko so Mariborčani sprožili le enkrat, pa še takrat so domači blokirali Vilerjev poizkus iz razdalje.

Mariborčani so v prvih minutah drugega dela igre pogumneje krenili proti vratom Varasa, a do zaključnega strela niso uspeli priti, po predložku Vilerja pa je bil pred vrati domačih prenizek Rajčević. Mariborčani so v prvih minutah drugega dela igre pogumneje krenili proti vratom Varasa, a do zaključnega strela niso uspeli priti, po predložku Vilerja pa je bil pred vrati domačih prenizek Rajčević. Domači so po uvodnih minutah žogo skrili v svojo posest, nato pa v 59. minuti izkoristili napako Mariborčanov. Žoga je Arghusa zadela v hrbet, se odbila do Gameira, ki je utekel v kazenski prostor in iz desne strani kazenskega prostora zaključil v daljši kot mariborskih vrat. Trener vijoličastih Šimundža je v nadaljevanju igre povlekel logično potezo ter v igro namesto današnjega kapetana Mertlja poslal ofenzivno usmerjenega Vršiča, kasneje pa je Mendyja zamenjal še Fajić, a se tudi to ni kaj prida poznalo pri boljši igri. Novo napako so si nerazpoloženi Mariborčani privoščili v 71. minuti, ko je žogo pred svojim kazenskim prostorom izgubil Dervišević, po krajšem teku pa je iz roba kazenskega prostora slabo zaključil Rakitić. Do prvega pravega poizkusa so vijoličasti prišli v 82. minuti, ko je Vršič izkoristil slabo posredovanje vratarja Varasa, skušal žogo iz roba kazenskega prostora z zvitim strelom spraviti preko izkušenega čuvaja mreže, a je Varas prebral namero 29-letnega vezista. Španci so v zaključku srečanja pobudo prepustili Štajercem, ki so resneje pritisnili proti domačim vratom in se z zadetkom v 92. minuti tekme častno in pokončno poslovili od evropske sezone. Milec je podal iz desne strani igrišča, Vršič pa je izkoristil nepozornost domačih branilec in iz drugega plana ob desni vratnici znižal na zaostanek zadetka, časa za nov zadetek in remi, ki bi vijoličaste popeljal v osmino finala, pa je bilo premalo.

Z današnjo predstavo v taboru Maribora ne morejo biti zadovoljni, igra je bila brez kapetana Tavaresa vse do zadnjih minut morda celo preveč anemična. Potrebno pa je priznati, da je bila Sevilla boljša, a ne gre prezreti tega, da so Andaluzijci do obeh zadetkov prišli po napak Mariborčanov. Mariborčani se sedaj vračajo v ustaljeni ritem državnega prvenstva in pokala, ki so ga vajeni iz prejšnjih let. Za letošnjo evropsko sezono si lahko Mariborčani zaslužijo odlično oceno.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Pred novo sezono Prve lige Telemach sprememba pri vrhu “Rumenih”

Potem ko je Metej Podlogar ekipo v pretekli sezoni popeljal do 7. mesta je vodstvo kluba z…