V soboto in nedeljo bodo na sporedu tekme zadnjega jesenskega kroga Prve lige Telekom Slovenije. Nogometaši se po 20. krogu za nekaj tednov poslavljajo od nogometnih zelenic, čeprav bodo nekateri s pripravami na spomladanski del sezone pričeli že nekaj dni po začetku leta 2015.


Z jesenskim delom sezone pa je že zaključila sedmerica kaznovanih, ki zaradi kartonov in posledične prepovedi igranja ne bo imela pravice nastopa. Najbolj oslabljeni bodo v tem pogledu Domžalčani, ki jih v soboto čaka zahtevna naloga v obračunu s Celjani, saj bo strateg Luka Elsner pogrešal kar trojico pomembnih členov. Joshua Parker, Nejc Skubic in Rudi Vancaš Požeg so bili na gostovanju v Novi Gorici z rumenim kartonom opominjani še četrtič v letošnji sezoni. Ljubljanski strateg Darko Karapetrović, ki bo po porazu z Novomeščani svojo ekipo popeljal na gostovanje v Koper, bo moral zaradi poškodb okrnjeno zasedbo zmajev sestaviti brez dveh obrambnih adutov. Zaradi izpolnjene kvote štirih rumenih kartonov sta kaznovana Kenan Bajrić in Nikola Mitrović.

Po enega igralca pa bosta zaradi kazni pogrešala Željko Orehovec in Dejan Djuranović. Prvi zaradi izključitve na tekmi s Celjem ne bo smel računati na Matijo Kristića, medtem ko je radomeljski vezist Luka Cerar v tekmi s Koprom prejel še sedmi rumeni karton v letošnji sezoni.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pregled pred pomladjo: MURA – Čarno-bejli si želijo večje konstantnosti in skoka po lestvici

Trener: Damir Čontala – SLOVENIJA (38 let) Povprečna starost članske ekipe: 24.5 let Odmev…