V zadnjem krogu uvodne polovice Prve lige Telekom Slovenije se bosta v Velenju pomerila tudi sosedska rivala. Knapi pričakujejo Celjani, ki se lahko pohvalijo z neverjetnim nizom neporaženosti, saj so v prvenstvu in pokalnem tekmovanju nanizali že 19 tekem brez poraza.


Odlični rezultati se odsevajo tudi na ligaški lestvici, kjer moštvo trenerja Simona Rožmana zaseda odlično drugo mesto in zaostaja zgolj za vodilnimi Domžalčani, ki imajo pred grofi osem točk zaloge. Celjski strateg se pred obračunom s sosedskimi rivali, prvi letošnji se je na Areni Petrol končal z remijem, sooča s precejšnjimi težavami, saj je poškodovanih kar nekaj nosilcev igre. Benjamin Verbič, ki je bil pred dnevi tik pred debijem v dresu z državnim grbom, je zaradi poškodbe gležnja več ali manj že odpadel iz načrtov mladega trenerja, ki bo moral pri sestavi enajsterice upoštevati tudi dejstvo, da se Gregor Bajde šele vrača v trenažni proces. S težavami se soočajo tudi nekateri drugi nogometaši, vprašljiv je tudi nastop dveh branilcev, Marka Krajcerja in Tadeja Vidmajerja, kljub temu pa je Rožman pred zadnjimi tremi dejanji jeseni optimističen: “Na teh treh obračunih želimo nedvomno nadaljevati naš niz, še naprej pa je seveda cilj vsakodnevno dokazovanje, ki je lahko uspešno zgolj ob predpostavki trdega dela. Tudi v prihodnje se bomo osredotočali na lastno vsebino, ki temelji na atraktivni igri in agresivnem pristopu, le tako pa lahko tudi v nadaljevanju sezone pridemo do mest, ki nas zanimajo.”

V primeru, da Vidmajer ne bo pripravljen za nastop, bo na položaju levega bočnega branilca zagotovo zaigral Sebastjan Gobec, ki je pred letošnjo sezono minute prepustil mlajšim. Za Amelom Mujčinovićem, ki ravno danes praznuje 41. rojstni dan, s čimer je tudi najstarejši igralec Prve lige Telekom Slovenije, najizkušenejši člen moštva pravi, da kljub nepredvidljivosti lokalnega obračuna verjame v podaljšanje pozitivnega niza: “Reprezentančni premor je dobro del, saj smo se lahko spočili in nabrali novih moči, hkrati pa se v miru pripravili na zadnje tri prvenstvene obračune v tem letu. V soboto nas čaka obračun proti kakovostnemu moštvu, ki premore precej izkušenj, hkrati pa se lahko v zadnjem času pohvali z dobro formo. Šaleško-savinjski derbiji so bili vselej negotovi, kljub temu pa verjamemo, da lahko nadaljujemo naš niz in si tako do konca jesenskega dela priigramo čim več točk.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pregled pred pomladjo: MURA – Čarno-bejli si želijo večje konstantnosti in skoka po lestvici

Trener: Damir Čontala – SLOVENIJA (38 let) Povprečna starost članske ekipe: 24.5 let Odmev…