Čeprav je Sebastjan Gobec pred začetkom letošnje sezone mesto na levi strani obrambe prepustil mlajšemu Tadeju Vidmajerju in jeseni v sedmih nastopih zbral vsega 55 igralnih minut, je bil z bogatimi izkušnjami še vedno pomemben član celjske zasedbe. Nič drugače ne bo niti spomladi, ko bodo skušali grofje ubraniti tretje mesto na lestvici.


“Pričakovanja pred nedeljskim obračunom so nedvomno povezana z željo po nadaljevanju dobrih predstav iz jesenskega dela. Veseli me, da smo se dobro predstavili tudi na večini prijateljskih tekem v pripravljalnem obdobju, kjer smo sicer nedvomno kakovostno opravili z zastavljenim delom,” je za klubsko spletno stran dejal bočni branilec, ki je v začetku lanskega decembra dopolnil 35 let. Za vratarjem Amelom Mujčinović je, vsaj kar se tiče števila odigranih tekem, daleč najizkušenejši nogometaš rumeno-modrih, saj je v svoji karieri zbral že 479 tekem, kar je tudi rekordni dosežek Prve lige Telekom Slovenije. Ta dosežek bi lahko izboljšal že v nedeljo, ko grofje gostujejo na koprski Bonifiki, kjer bo trener Simon Rožman pogrešal štiri pomembne adute. Benjamin Verbič in Blaž Vrhovec sta kaznovana s prepovedjo igranja, Valon Ahmedi in Tilen Klemenčič pa sta poškodovana: “Čaka nas kar nekaj prilagoditev, ki pa smo jih sicer dodobra uigrali na zadnjih treningih. Vsi smo pripravljeni na nastop, hkrati pa tudi motivirani, da moštvu pomagamo do novih točk v boju za čim višje mesto ob koncu sezone. Pri tem nam bodo zagotovo v veliki meri pomagali tudi novinci, ki so se sicer dobro vključili ter tako še zaostrili konkurenco v moštvu.”

Tako tudi prekaljeni Gobec v napovedih pred tekmo ostaja previden, a vseeno optimističen: “Ker gre za prvo tekmo, je še nekoliko težje napovedovati razplet. Dobro vemo, da nas čaka težka pot do novih točk, saj bodo tudi Koprčani želeli dobro odpreti spomladanski del sezone. Nedvomno pa sem na podlagi videnega prepričan, da smo sami sposobni nadaljevati jesenske predstave.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Azerbajdžanski prvak želi v svoje vrste pripeljati vratarja Maribora

V zadnjem času je bilo veliko govora o morebitnem odhodu Ažbeta Juga iz Maribora, ki se mu…