V preteklosti je v dresu Olimpije tresel mreže Maribora, med drugim tudi na zadnji tekmi sezone 2000/01, ko bi bili zmaji z zmago nad vijolicami tudi državni prvaki, včeraj pa je obračun z večnimi tekmeci, ki so ga ob koncu profesionalne kariere sicer vabili tudi v svoje vrste, spremljal s tribune. Tudi med Green Dragonsi, ki so tudi včeraj vztrajali pri bojkotu domačih tekem, izredno priljubljeni Cime je videl dobro tekmo.


“Majhna napaka je odločila derbi. Mislim, da so vsi igralci na terenu upravičili, da še vedno gre za derbi, čeprav so bili nekateri glede tega že skeptični, da to ni več to. Danes pa so fantje vseeno dokazali, da se tukaj še vedno igra zelo dober nogomet,” je po prihodu v garažne prostore stoženskega stadiona dejala ikona zeleno-belih. Nekdanji reprezentant, ki je sredi lanskega septembra dopolnil četrto desetletje življenja, se je razveselil dobrega obiska, a je tudi on pogrešal bučno podporo najglasnejših navijačev, ki so nastanjeni na severni tribuni: “Sam sem upal še na večje število gledalcev, a je tudi to odlično za začetek. Če bodo fantje tako igrali tudi v bodoče, se borili in pustili srce na igrišče, upam staviti, da bo na tekme prišlo še več gledalcev. Zagotovo bi bili Green Dragonsi za igralce v trenutkih, ko jim ne gre, izredno pomembni. Smo pa danes videli, da so na tribuni C zelo dobro nadomeščali Green Dragonse. Ko hočejo in želijo, znajo dobro navijati.”

“Proti koncu tekme sem se nadejal, da bi dali zadetek in bi bilo najbolj realno neodločeno. A tako pač je, tekma z Mariborom je že zaključena zgodba, gledamo že vnaprej, proti sobotni tekmi,” je pristavil Cimerotić in na vprašanje, kdaj bo Olimpija dosegla nivo Maribora, odgovoril, da je potrebno klubu dati le čas, saj se bo težko kaj zgodilo že čez noč: “Maribor je do zgodbe uspeha prišel, govorim na pamet, v štirih letih. Olimpiji je potrebno pustiti čas in upam staviti, da se lahko tudi v Ljubljani ustvari Olimpija, ki bo konkurirala Mariboru.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Radomlje ostajajo neporažene

V prvi nedeljski tekmi četrtega kroga so se v športnem parku v Domžalah pomerili nogometaš…