Že pred dnevi smo objavili nekaj statističnih podatkov o obiskanosti in najboljših strelcih, tokrat pa se bomo dotaknili še povprečne starosti ekip, trenerjev in novega rekorderja po številu nastopov v Prvi Ligi. S 422. nastopom je namreč novi rekorder postal igralec Celja Sebastjan Gobec, ki je prehitel sedanjega trenerja Triglava Dušana Kosića. Trener z najdaljšim stažem na klopi kluba je Miran Srebrnič, trener Gorice, ravno tako pa so imeli Goričani v povprečju najmlajšo ekipo v državnem prvenstvu.


Statistika Sebastjana Gobca nam pove, da je v 442 nastopih dosegel 31 zadetkov, prejel 135 rumenih kartonov ter devet rdečih. Motor mlade celjske ekipe, ki je pred dnevi še za eno leto podaljšal sodelovanje s celjskim klubom, je znan predvsem po izredni borbenosti in kot dober izvajalec prostih strelov.

Kot smo napisali že v uvodu je Miran Srebrnič trener z najdaljšim stažem, nekdanji branilec Gorice je na klopi goriških vrtnic že dve leti, mesec in tri dni. Sledi mu trener domžalske ekipe Stevan Mojsilović, ki je klopi Domžalčanov eno leto, dva meseca in sedem dni. Na tretjem mestu pa se je znašel Andrej Razdrh, sledijo pa mu Rodolfo Vanoli (Luka Koper), Jernej Javornik (Rudar), Miloš Rus (Celje), Ante Šimundža (Mura), Edin Osmanović (Aluminij) in Dušan Kosić (Triglav). Pred odhodom v Gradec je prvo mesto sicer zasedal strateg vijoličastih Darko Milanič. Milanič je vijoličaste prevzel 1. junija 2008 in bil na klopi vijoličastih vse do letošnjega 3. junija.

Povprečna starost najstarejše ekipe v državnem prvenstvu je znašala 25,5 let. Najizkušenejša ekipa Prve Lige je moštvo Maribora, na drugem mestu jim sledi velenjski Rudar, katerega nogometaši so bili v povprečju stari 25,4 let. Na tretjem mestu je Triglav s povprečjem 24,2, nato Koper (24,0), Aluminij (23,9), Olimpija (23,6), Mura (23,6), Domžale (23,1), Celje (22,6) in s povprečno starostjo 22,6 let najmlajša ekipa sezone 2012/13, Gorica.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Brez zmagovalca v Kopru

Koper je v 32. krogu Prve lige Telemach gostil ljubljanski Bravo. Tekma v Kopru se je konč…