Pred današnjim srečanjem so za favorite veljali domačini iz Celja, ki so vključno s pokalnimi, neporaženi že osem tekem.  Velenjčani na drugi strani, igrajo zelo spremenljivo, in nikakor ne najdejo konstantne forme.  Za rudarje je danes, po dveh letih, vmes je bil član NK Olimpije, nastopil Damjan Trifković. Na Areni Petrol danes spremljali izredno zanimivo srečanje. Predvsem v prvem polčasu smo prisostvovali izredno hitri igri, polni dinamike in lepih akcij. Celjani so v tem delu prevladovali, ter zasluženo odšli na odmor z zadetkom prednosti. V drugem polčasu se je igra malce umirila. Velenjčani so uspeli vzpostaviti ravnotežje in izid deset minut pred koncem srečanja izenačiti na 1:1.


Tekma se je začela s hitro akcijo domačih, ko je v kazenski prostor prodrl Oršić in streljal, vendar izsilil le kot. V tej akciji so domačini zahtevali igranje z roko enega gostujočih igralcev, vendar je glavni sodnik Obrenović pokazal le na kot. Tudi Velenjčani so hitro zapretili. V 8. minuti je dvakrat v isti akciji streljal Firer. V prvo je strel z roba kazenskega prostora domači vratar Kotnik odbil, drugi strel pa je šel mimo vrat.  V 10. minuti podaja Verbiča do Ahmedija, ki je lepo preigraval, na koncu morda že malce preveč, tako da je iztržil le kot. Sledilo je še več celjskih akcij. V 20. minuti je Ahmedi streljal atraktivno iz obrata, vendar točno v Rozmana. V 21. in 25. minuti je poizkušal Oršić. Prvi strel je Rozman odbil v kot, v drugo pa je sprožil preko gola. V isti minuti še ena akcija Celjanov. Tokrat je vil Oršić v vlogi podajalca, lepo je našel Verbiča, ki se je sam znašel pred velenjskim vratarjem Rozmanom. Slednji je prvi strel ubranil, odbito žogo pa je Verbič poslal visoko preko gola. V 30. minuti so tudi gostje prišli do priložnosti. Po odličnem predložku povratnika Trifkovića, je bil pred golom premalo natančen Radujko.  V naslednji akciji pa le zasluženo vodstvo domačih.  Še enkrat več so domačini lepo kombinirali. Akcijo je začel Ahmedi, ki je podal v kazenski prostor, tam je Verbič žogo podaljšal pred gol, kjer je bil osamljeni Sunny in z glavo zadel za vodstvo domačih. Po tem zadetku se je igra umirila in preostanek polčasa potekala na sredini. Do dveh, omembe vrednih, strelov so prišli še knapi, vendar Knezović v 38. in Kocić v 45. minuti, nista bila natančna.

Začetek drugega polčasa je prinesel enakovrednejšo igro. Prvi so streljali domačini. Vrhovec je v 49. minuti sprožil mimo vrat.  V 53. minuti so, kot že večkrat danes, kombinirali Ahmedi, Verbič in Sunny. Slednji je bil za las prekratek, tako da je ostalo pri minimalnem vodstvu.  Tudi knapi so imeli svoje priložnosti. V 58. minuti je Stjepanović, s sicer ugodne pozicije, slabo zadel žogo, ki je zletela kar precej mimo vrat, medtem ko je bil v 60. minuti strel Džinića z razdalje lahek plen Kotnika.  Nato je še enkrat več streljal Verbič. Najprej v 62., ko je sledil strel z malce preveč leve strani, nato pa še v 66. minuti, ko je Vidmajer potegnil v napad, podal do Verbiča, vendar je bil tudi tokrat vratar Rozman na mestu.  V 71. minuti so ponovno poizkušali gostje. Radujko je lepo streljal, vendar je dobro postavljeni Kotnik žogo odbil. Sledil je kot, po kotu pa je najvišje skočil Knezović, vendar žogo poslal čez domača vrata. V minutah, ki so pripadale knapom, je Verbič za Celjane zapretil v 79. minuti. Z roba kazenskega prostora se je odločil streljati, vendar je žoga le za las končala mimo desne vratnice gostujočega vratarja. Le minuto zatem so se gostje iz Velenja veselili izenačujočega zadetka. V hiter protinapad je krenil Firer, v ogenj poslal Jelića, ta pa je z roba kazenskega prostora žogo poslal za hrbet vratarja Kotnika. Do konca srečanja smo nato videli po eno priložnost na vsaki strani. Najprej se je izvrstna priložnost ponudila domačim. Tekla je 83. minuta, ko je Oršić poslal predložek z desne strani, Sunny pa je z bližine žogo poslal preko gostujočih vrat.  Na drugi strani je po kotu v 85. minuti, najvišje v kazenskem prostoru skočil Knezović, a streljal čez celjska vrata.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Tomić kljub sem težavam Olimpije ostaja optimist

Olimpijo v nedeljo čaka gostovanje v Domžalah, kar bo za Zmaje prva tekma po težavah s kor…