Nogometaši Maribora so na zelenici ptujskega Mestnega stadiona, ki že pred tekmo zaradi obilnih padavin v minulih dneh ni bila v najboljšem stanju, mukoma prišli do devete ligaške zmage v letošnji sezoni. Ante Šimundža je tekmo zaradi kazni spremljal s tribune, moštvo je tako vodil pomočnik Saša Gajser, ki zaradi prepovedi igranja ni smel računati na Mitjo Vilerja in Jeana-Philippa Mendyja.


Mlajši od bratov Gajser, starejši Damjan pri vijoličastih vodi mladinsko selekcijo, je prvič samostojno vodil tekmo in svojo nalogo, glede na to, da so vijoličasti osvojili vse tri točke, dobro opravil, a tudi sam takoj po tekmi priznal, da mariborska igra stekla tako kot bi morala: “Navidezna situacija v medijih in javnosti pred tekmo ni bila ravno v pravem času. Mi se s tem nismo obremenjevali, enostavno smo se zavedali, da nas na Ptuju čaka težka tekma. Zavrč ima odlično ekipo in posameznike, ki igrajo zelo moderen nogomet. Normalno je, da je v takšni situaciji javnost verjetno pričakovala drugačen scenarij, tekma bi se lahko obrnila tudi v drugo smer, a so fantje pokazali karakter. Ni lahko igrati Lige prvakov in državnega prvenstva, vendar so fantje danes pokazali, da vedo za kaj se gre in so izpolnili tisto, kar smo se pred tekmo dogovorili. Dejstvo je, da igra ni stekla tako kot bi morala, razlog za to je morda tudi slaba igralna površina in morda bi bila tekma lepša za oko, če bi bilo igrišče primernejše za igro.”

40-letni Gajser, ki je v preteklosti pomagal že nekdanjemu trenerju Darku Milaniču, je obenem še dodal, da je v letošnji sezoni situacija drugačna tudi zaradi igranja v Ligi prvakov, ki s sabo potegne povsem drugačne posledice, kot igranje v Evropski ligi. Čeprav nekdanji reprezentant Slovenije z igranjem v Ligi prvakov nima izkušenj, pa pravi, da morajo Mariborčani v bodoče tudi na domačih zelenicah igrati bolje: “Zmaga zagotovo vpliva na samozavest, a si ne zatiskamo oči, zmoremo in moramo boljše! To je dejstvo in to so pokazale tudi analize. S psihološkega vidika je po mojem osebnem mnenju situacija drugačna kot v prejšnjih treh letih. Liga prvakov je vseeno nekoliko višji nivo kot Evropska liga, posledično pa to za sabo prinese težje tekme in večji pritisk, tudi fantje so izpostavljeni drugačnim situacijam. Sam kot igralec takšnih izkušenj nisem imel, kot igralca pa sta jih imela naš direktor (op.p. Zlatko Zahovič) in Ante (op.p. Šimundža), kar zagotovo pomaga pri tem, da te stvari rešujemo. Kar pa se tiče slovenske lige, definitivno lahko igramo boljše in tudi bomo.”

Tudi vijolice v prihajajočem tednu čaka dvojni program. V torek zvečer bodo v Ljudskem vrtu odigrali zaostalo srečanje osmine finala pokalnega tekmovanja. Na Štajersko prihajajo Radomljani, ki so se v obeh letošnjih obračunih dobro upirali državnim prvakov. Že v petek pa sledi še pomembnejši obračun, saj bodo v mestu ob Dravi gostovali vodilni Domžalčani.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vijoličasti s kar petimi goli v dvajsetih minutah odpravili Lokomotivo

Pripravljalno tekmo so pred nadaljevanjem prvenstva odigrali tudi nogometaši Maribora. Var…