Celovški SAK danes igra v četrtem rangu avstrijskega nogometa. Celovčani so minulo sezono sklenili na tretjem mestu lestvice Koroške lige in tako ostali brez vrnitve med avstrijske tretjeligaše, med katerimi so do lanskega izpada igrali kar enajst let.


Morda pa se bodo SAKovci, ki jih vodi tudi nekdanji nogometaš Olimpije, Goran Jolić, napredovanje v regionalno ligo veselili s pomočjo ljubljanske Olimpije. Zmaji so Korošcem pomagali dolga leta po ustanovitvi kluba, ki je z delovanjem pričel leta 1970, a je sodelovanje zamrlo s propadom stare Olimpije. “SAK in Olimpija sta od leta 1976 naprej pobratena, dolga leta je Olimpija na Koroško pošiljala tri igralce in trenerja. Sodelovanje je utihnilo, ko se je stara Olimpija praktično razpustila. Leta 2016 je Olimpija spet prvak Slovenije,” so zapisali na spletni strani SAK-a, predstavniki katerega so v minulih dneh pripotovali v Ljubljano. Predsednik Marko Wieser in generalni sekretar Silvo Kumer sta srečala s predsednikom Olimpije Milanom Mandarićem in športnim direktorjem Nenadom Protego, so sporočili iz slovenskega zamejskega kluba.

Vodstvi klubov sta se dogovorili, da bosta SAK in Olimpija po stari tradiciji vsako leto odigrala tekmo, obeta pa se tudi tesnejše sodelovanje na vseh ravneh. Kluba bosta pobratenje obnovila 6. julija, ko v Stožicah gostuje škotski Celtic.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Maribor še nima dovolj, prihaja veliki talent Dinama

Po tem, ko je Marko Šuler s sodelavci zaenkrat odlično oddelal poletni prestopni rok, se z…