Mariborčani bodo danes odigrali zadnjo evropsko gostujoče srečanje v tem koledarskem letu. Vijoličasti so se včeraj odpravili v ruski Tatarstan, kjer jih ob 18. uri po slovenskem času na Centralnem stadionu v Kazanu čaka obračun s favoriziranim Rubinom, ki si je že zagotovil napredovanje, a ne glede na to tekma zagotovo ne bo lahka.


Za to bodo poskrbele že vremenske razmere, saj prireditelji napovedujejo poslabšanje vremene, možno pa je tudi sneženje. Ker so si Rusi že priigrali napredovanje, lahko pričakujemo tudi kakšno zamenjavo v začetni enajsterici, a bodo rezervisti verjetno le še dodatno grizli, česar se zaveda tudi Ante Šimundža, strateg vijolčastih, ki je na tiskovni konferenci napovedal lov na dober rezultat: “Dejstvo je, da so gostitelji favoriti, igrajo na domačem stadionu, doslej so v skupini osvojili največ točk. Omenja se možnost kakšne rotacije v domačem moštvu, a to ne pomeni, da nas čaka lažja naloga. Ne glede na sestavo enajsterice bo Rubin iskal priložnost za zmago, potrditi želijo prvo mesto. Mi pa bomo osredotočeni na naše zadeve, sposobni smo priti do dobrega rezultata.”

S trenerjem se strinja tudi dolgoletni član mariborske zasedbe Dejan Mezga, ki je na včerajšnji tiskovni konferenci poudaril, da na oddaljeno gostovanje niso prišli z belo zastavo: “Prvi vtisi so dobri, vse je bilo v redu med zaključnimi pripravami in ob prihodu v Kazan. Vemo, da nas čaka zahtevna preizkušnja. Proti nasprotniku, ki ima izjemne igralce. Nismo pa prišli sem, da bi jim priznali premoč. Verjamem, da lahko pokažemo, kaj zmoremo. Imamo kvaliteto in ne vidim razloga, zakaj ne bi skušali presenetiti favorite. Ekipa ne pozna strahu, radi bi predstavili zgodbo o zelo dobrem Mariboru tudi v Rusiji.”

Zaradi težav z zdravjem so v štajerski prestolnici ostali Jean-Philippe Mendy, Aleš Mejač in Timotej Dodlek, negotov pa je tudi nastop Marcosa Tavaresa, ki je med tednom opravljal terapije in včeraj na uradnem treningu treniral z moštvom. Kot so zapisali na spletni strani najboljšega slovenskega nogometnega kolektiva, je stanje spodbudno, a bo odločitev o kapetanu padla pred oddajo uradnega zapisnika.

Tekma bo zahtevna, saj Rubin v skupini D še ni izgubil, doma pa na tekmah proti Zulte-Waregemu in Wiganu ni prejel zadetka, Mariborčani pa za ohranitev upanja na evropsko pomlad skoraj zagotovo potrebujejo zmago, ki bi jih pred zadnjim krogom in obračunom z Wiganom obdržala v boju za napredovanje.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

V Celju hitijo z evropskimi pripravami

Na stadionu Z’dežele je kljub koncu tekmovalne sezone zelo živahno. Po zadnji tekmi so gra…