Po več kot dveh mesecih zimskega premora se v Mariboru zopet začenja. Jutri zvečer bodo tribune Ljudskega vrta znova polne, Maribor bo znova donel in vrel. Obračun s španskim tekmecem Sevillo bo spremljalo 12 tisoč gledalcev, kar pomeni, da bo stadion razprodan, na njem pa bo tudi 150 španskih navijačev.


“Priprava na tekmo s Sevillo je potekala po ustaljenem ritmu. Po dobro opravljenih pripravah smo mentalno in fizično dobro pripravljeni. Postavili se bomo tako kot znamo, z disciplinirano igro in glede na  postavitev nasprotnika, mi pa smo tisti, ki odločamo o tem ali bomo igrali dobro ali slabo. Naša naloga pred tekmo je opravljena, Sevillo smo podrobno spoznali,” je v uvodu današnje tiskovne konference povedal trener Ante Šimundža, ki ga jutri čaka nov zgodovinski obračun. Le-ti so se ponavadi vselej obrnili na njegovo stran, a se 42-letni Mariborčan zaveda težavnosti obračuna, a obenem opozarja na zmagovalno miselnost vijoličastih: “Uspeh bi bil napredovanje, v vsako tekmo, ne glede na nasprotnika, gremo na zmago. Drugo vprašanje pa je seveda kakšna je realnost? Smo športniki, želimo zmagovati, kar pomeni, da se želimo tudi jutri prikazati v dobri luči in dobro predstavljati slovenski nogomet.”

“Čaka nas pomembna tekma, zgodovinska za Maribor. Vemo da bo težko, a smo se dobro pripravili. Mislim, da je celotna ekipa razbremenjena. Naredili smo dober rezultat, tekma s Sevillo je nagrada za jesensko delo, sproščeni smo in z nestrpnostjo pričakujemo jutrišnji obračun,” se je jutrišnjega obračuna dotaknil Aleksander Rajčević, ki ga čaka precej dela z napadalci andaluzijskega moštva, ki je sicer v manjši rezultatski krizi, saj že šest tekem ni okusilo slasti zmage. 27-letni Primorec upa, da se bo kriza Seville nadaljevala tudi v Mariboru in obenem upa, da s soigralci ne bodo znova hitro klonili: “Imamo že nekaj izkušenj z začetnim pritiskom in upam, da smo se iz tega že nekaj naučili. Želim si, da jutri svojo mrežo v uvodu srečanja ohranimo nedotaknjeno in na nasprotni strani hitro dosežemo zadetek.”

Mariborčani se bodo soočili z dobro organiziranim moštvom, kjer niti igre več ali manj vleče hrvaški reprezentant Ivan Rakitić, a se Šimundža zaveda, da 25-letni vezist ni edina nevarnost Andaluzijcev, kar je spoznal tudi na nedeljski tekmi, ko se je Sevilla pomerila z Valencio: “Na ogledu tekme med Sevillo in Valencio sem dobil potrditev, da so bile domneve ustvarjene na podlagi posnetkov pravilne. Ekipa je dobro organizirana resna, izredno nevarna iz prekinitev in protinapadov, imajo pa tudi oni svoje slabosti. Maribor pa bo glede dobrih stvari nadaljeval v pozitivni smeri, želim pa si koraka naprej v razmišljanju in odgovornosti na igrišču, posamično in ekipno.”

Mariborčane čaka zahteven obračun, a so vijoličasti v zadnjih letih odigrali že precejšnje število težkih obračunov, obenem pa so vijoličasti močnejši še za Dareta Vršiča, ki lahko po besedah trenerja že pomaga soigralcem. Matic Črnic in Marko Šuler jutri ne bosta mogla zaigrati, zato pa bo za nastop konkuriral Nusmir Fajić. Varovanci trenerja Šimundže bodo v obračun krenili neobremenjeni in z glasno podporo Ljudskega vrta, ki je znal streti že marsikateri trd oreh, zakaj ne bi še španskega?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Pred novo sezono Prve lige Telemach sprememba pri vrhu “Rumenih”

Potem ko je Metej Podlogar ekipo v pretekli sezoni popeljal do 7. mesta je vodstvo kluba z…