Domžalčani po nedeljski tekmi z Gorico, ki se je zaključila z delitvijo točk, niso imeli veliko časa za pripravo na naslednjega tekmeca. Rumene nova preizkušnja čaka že v večernih urah petkovega dne, v završkem Športnem parku bo skušala četa trenerja Luke Elsnerja vknjižiti sploh prvo zmago.


Tretjeuvrščeno moštvo državnega prvenstva se je s štirih gostovanj v Halozah trikrat vrnilo poraženo, edino točko so Domžalčani osvojili lanskega avgusta, ko sta se tekmeca v čvrstem obračunu, ki ponudil veliko priložnosti, razšla brez zadetkov. Trd dvoboj na igrišču, ki je v primerjavi z ostalimi nekoliko manjše, Elsner pričakuje tudi tokrat. “V Zavrču je vsem težko igrati. Okolje in igrišče sta zahtevna, hkrati pa je tudi nasprotnik kvaliteten. Smo v položaju, ko nujno potrebujemo točke, zato se ne oziramo na nič drugega kot tisto, na kar imamo vpliv. Tako kot na vseh ostalih tekmah, imamo tudi tokrat na voljo 90 minut, da pridemo do točk in naredili bomo vse, da vknjižimo vse tri. Okolje ni nič bolj zahtevno kot v Novem mesto, zato moramo biti popolnoma osredotočeni na cilj in to je prva zmaga v spomladanskem delu sezone,” je Elsner, ki je v minulih dneh dobil tudi pomoč v obliki sodelovanja s Simonom Rožmanom, dejal za klubsko spletno stran.

Domžalsko moštvo v Zavrču ne bo zaigralo v popolni zasedbi. Zaradi prepovedi igranja, proti Gorici je vknjižil četrti rumeni karton, bo manjkal Dejan Trajkovski, zaradi poškodb pa bosta dvoboj izpustila tudi Amedej Vetrih in Lucas Mario Horvat, ki je nedeljsko srečanje zaradi poškodbe gležnja zaključil že v prvem polčasu. Ob tem pa Matica Črnica, Žana Majerja in Darka Zeca muči prehlad, a Elsner ne želi tožiti o težavah: “Pripravljeni moramo biti na malce ‘umazano’ tekmo. Kdorkoli bo zaigral, ima moje polno zaupanje. Četudi bi manjkalo pet igralcev, bi bil prepričan, da lahko zmagamo.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zvezda 11. kroga PLT: Kotnik, Kronaveter ali Pedro?

Zaključil se je 11. krog Prve lige Telemach, zato smo izbrali 3 igralce, ki so najbolj nav…