Vijoličasti so z uvrstitvijo v izločilne boje Evropske lige dosegli največji uspeh v zgodovini slovenskega klubskega nogometa. Mariborski nogometaši zasluženo odhajajo na nogometni oddih, ki bo ne glede na malce slabše predstave v državnem prvenstvu, več kot le zaslužen.


Kljub vsemu pa Mariborčani nogometa ne bodo dali čisto na stran, njihove misli bodo v prihodnjih dneh usmerjene v švicarski Nyon, kjer bodo v ponedeljek izžrebali pare šestnajstine finala. Med možnimi nasprotniki vijoličastih je kar nekaj eminentnih imen evropskega nogometa, obenem pa se lahko zgodi, da bo Ljudski vrt s svojim klubom obiskal tudi kateri od Slovencev. Ples kroglic lahko Mariboru nameni Benfico Jana Oblaka, Fiorentino Josipa Iličića, Ludogorets Romana Bezjaka ali Salzburg Kevina Kampla. Možni nasprotniki so tudi Tottenham, Lyon in Genk.

Možni nasprotniki Maribora so Napoli, Benfica, Šahtar Donjeck, Basel, Valencia, Ludogorets, Salzburg, Fiorentina, Eintracht Frankfurt, Genk, Sevilla, Lyon, Trabzonspor, Tottenham in AZ Alkmaar. Žreb bo opravljen v ponedeljek ob 13. uri, tekme pa bodo odigrane 20. in 27. februarja.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Remi na tekmi spodnjega dela lestvice

Danes sta se ob 17.30 uri pomerili ekipi, ki zasedata zadnji dve mesti v elitni Prvi ligi …