Kranjski Triglav bo spomladanski del sezone pričakal na zadnjem, desetem mestu lestvice Prve Lige Telekom Slovenije. Varovance trenerja Siniše Brkića spomladi čaka trd boj za obstanek med elito, a je slednji v pogovoru za klubsko spletno stran za pomlad napovedal čvrst, agresiven in neugoden Triglav.


“Dosedanji vtisi z aktualnih zimskih priprav so več kot odlični. Iskreno rečeno, vse poteka bolje, kot sem si predstavljal, saj imam na razpolago 28 nogometašev, ki so bolj ali manj zdravi in na vrhuncu z motivacijo in željo po delu,” je uvodoma povedal 42-letni strateg, ki se je na klop Gorenjcev vrnil jeseni, ko je zamenjal prav svojega naslednika Dušana Kosića. Brkić bo lahko spomladi računal na peterico novincev, pravzaprav so se trije vrnili v kranjske vrste, saj so Rok Brajič ter brata Aleš in Matej Poplatnik v preteklosti že nosili bordo dres, ki ga bosta spomladi nosila tudi Saša Marinković, ki je bil nazadnje član Jezera Medvod, in Viktor Šiljeg, ki so ga pred tem preizkušali tudi Celjani: “Hrabri me tudi dejstvo, da smo pripeljali nekaj nogometašev na položaje, kjer so bile sveže moči prioriteta in zdaj imamo zares širok krog možnosti izbire. Prišleki so kakovostni, o tem ni dvoma, a treba jim bo dati čas, da se prilagodijo in pokažejo iz kakšnega testa so.  Ta čas imamo, zato sem prepričan, da nam bo uspelo sestaviti več kot konkurenčno ekipo za spomladanski del.”

Kranjčani so v dosedanjem poteku priprav že pet tekem, premagali mladinsko selekcijo kluba, Radomlje in Krško, remizirali z Zarico in izgubili z beograjsko Crveno zvezdo. Na uvodnih tekmah rezultat ni bil v ospredju, saj so priložnost na omenjenih tekmah dobili vsi igralci v kadru, kljub temu pa je Brkić zadovoljen s prikazanim na vseh petih obračunih. Kranjčani bodo do začetka spomladanskega dela prvenstva odigrali še nekaj težkih obračunov, danes se bodo pomerili s Celjem, v nedeljo pa s sledi še obračun s Slobodo iz Tuzle, za katerega Brkić napoveduje slednje: “Od tega dvoboja dalje se bodo že videli obrisi postave, ki bo nosila največji del nalog ter bremena. S številnimi rotacijami imam vpogled v zmožnosti  nogometašev in lahko zatrdim, da bomo spomladi izjemno čvrsta, agresivna ter neugodna ekipa za prav vsako ekipo v prvoligaškem tekmovanju.”

Za zaključek pa se je Brkić dotaknil še dela na treningih, ki so jih Kranjčani doslej v celoti opravili v domačem okolju, pa čeprav imajo nekaj težav z vremenskimi razmerami: “Oddelali smo začetni del priprav, kjer je bil poudarek na bazi. Žoga je bila zraven že od samega začetka, zdaj je taktika še toliko bolj pomemben dejavnik na treningih. Vremenske razmere v zadnjih dneh so nam znova malce otežile delo, zato smo se osredotočili na vaje za moč. Od zdaj naprej bomo začeli tudi z uigravanjem linij, obrambne, srednje in napadalne.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Olimpija kljub vodstvu le do točke

Zadnja tekma 18. kroga Prve lige Telemach, se je odigrala v Stožicah. Tokrat je bil na spo…