V hrvaški Istri v teh dneh vadijo številni slovenski prvoligaši, ob Domžalčanih, Krčanih, Velenjčanih, Koprčanih in Kidričanih, ki se bodo v Novigrad preselili konec tedna, so se v začasni bazi včeraj nastanili tudi nogometaši Celja.


Grofje bodo v Umagu ostali do nedelje, v tem času pa odigrali tudi pripravljalni tekmi z Rijeko in avstrijskim drugoligašem Hornom, po vrnitvi v knežje mesto pa se bodo ob Jadransko morje znova vrnili že v četrtek, ko bodo v Umagu ostali kar dva tedna. “Lahko rečemo, da gre za prelomni trenutek za naš klub, saj do sedaj moštvo še nikoli v zimskem času ni treniralo kar tri tedne izven domačega kraja, v vremensko precej boljših pogojih kot so v tem trenutku doma in kar je tudi posebnega pomena, skupaj od jutra do večera, kar je dobrodošlo pri povezovanju ekipe in ustvarjanju čim boljšega vzdušja pred prvenstvenimi preizkušnjami v nadaljevanju,” so ‘investicijo’ pokomentirali na klubski spletni strani.

Igor Jovićević je v Umag odpeljal kar 28 nogometašev, med njimi je tudi nekaj mlajših upov, ki upajo na preboj v prvo moštvo. O njih je spregovoril tudi športni direktor Spasoje Bulajić: “Vzdušje in zagnanost v moštvu sta na visokem nivoju, še posebej lepo pa je videti vse mlade nogometaše, ki s trdim delom opozarjajo nase. Mladi so in bodo naša prioriteta tudi v prihodnje, ob kakovostnih starejših in bolj izkušenih igralcih pa verjamem, da bodo hitro napredovali. S tem namenom se je klub tudi odločil, da jim omogoči priprave, ob prikazanem na igrišču pa vidimo, da je odločitev prava. Dokaz sta Nino Pungaršek in Janez Pišek, ki sta v jesenskem delu postala nosilca igre in se popolnoma vključila v naš sistem igre. Kot igralca našega Šolskega nogometnega centra potrjujeta enega izmed ciljev klubske strategije: vsako sezono dati domačim nogometašem priložnost za uveljavitev.”

Trenerju Jovićeviću se dokazujeta tudi dva nogometaša na preizkušnji. O litovskem vezistu Tautvysau Eliosiusu smo že pisali, drugi novinec v zasedbi grofov pa je krilni nogometaš Luka Belić. Gre za 20-letnega Srba, rojenega v Pančevu, ki je po krstnih članskih izkušnjah v dresu OFK Beograda pred letom in pol prestopil v West Ham United, pri katerem pa se je s težavo prebil do nekaj nastopov v dresu mlade ekipe. V jesenskem delu sezone so ga Londončani posodili škotskemu Motherwellu, za katerega pa ni odigral niti minute.

Kot smo napovedali že konec minulega tedna, se je celjski zasedbi pridružil tudi Lovro Cvek, ki je bil jeseni član Aluminija, a so v celjskem taboru o nekdanjem Zavrčanu zapisali, da za zdaj zgolj trenira z ekipo.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Riera za Athletic: “Opravičilo navijačev. Ne potrebujem ga!”

V obširnem intervjuju za ugledni športni portal “The Athletic” je Albert Riera…