Krčani so v soboto v pripravah na krstno prvoligaško sezono odigrali uvodno testno preizkušnjo. Na domači zelenici je četa trenerja Tomaža Petroviča izgubila z Karpatyjem iz Lvova, potem ko so Ukrajinci prvi polčas dobili z 2:0, v nadaljevanju pa je poraz omilil Petar Petranić, hrvaški napadalec na preizkušnji.


Nekdanji napadalec hrvaške Bistre, ki jo je še lani jeseni vodil tudi Iztok Kapušin, sicer ni edini obraz na preizkušnji, sta pa že znana dva novinca, saj bosta v dresu Krškega v prihodnji sezoni igrala tudi Enes Rujović in Luka Volarič, ki sta se predstavila tudi na sobotnem obračunu. Gre za nogometaša, sicer nekdanja soigralca pri novomeški Krki, ki že imata prvoligaške izkušnje. 26-letni Rujović, sicer ofenzivni vezist, je v dresu Interblocka in Olimpije skupno odigral 77 prvoligaških tekem in dosegel tudi šest zadetkov, nazadnje pa je bil član Šenčurja, za katerega je spomladi v 2. SNL na dvanajstih tekmah dosegel kar sedem zadetkov in bil med najzaslužnejšimi, da je Šenčur obstal v ligi. Tudi dve leti mlajši Volarič se je nazadnje udejstvoval v drugoligaški konkurenci, saj je igral za Tolmin, v preteklosti pa je bil krilni nogometaš tudi član Gorice in Krke, za katera je v 1. SNL odigral 23 tekem.

Krško bo naslednjo pripravljalno srečanje odigralo že v četrtek, ko bo nasprotnik znova Karpaty iz Lvova, a tokrat ekipa do 21 let, ki je pred dnevi izgubila z Domžalami. Dva dni zatem bodo Krčani gostovali pri južnih sosedih, pri Interju iz Zaprešića, ki se je z zmago v 2. HNL vrnil med prvoligaše.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nadarjeni najstnik podpisal novo pogodbo

Pred dnevi smo poročali o novem morebitnem podpisu pogodbe z nadarjenim najstnikom. Napove…