Petek sta za pripravljalni obračun izkoristili moštvi Rudarja in Triglava, oboji so se sicer odpravili na gostovanji izven slovenskih meja. Velenjčani so gostovali v bosanskem Prijedoru in slavili s 3:2, medtem ko so se Kranjčani odpravili v italijansko Bologno in izgubili z 1:0.


V dvoboju dveh Rudarjev so boljšo potegnili Velenjčani, ki so, kot smo že zapisali, prišli do zmage s 3:2. Kot kaže je slabo pripravljeno igrišče odgovarjalo vezistu Velenjčanov Rajku Rotmanu, saj je namreč prispeval vse tri zadetke za ekipo trenerja Jerneja Javornika.

RUDAR PRIJEDOR 2:3 RUDAR VELENJE
Strelci za Velenje: Rotman (3x)

Varovanci stratega Dušana Kosića, ki v letošnji sezoni še niso uspeli priti do zmage, so se v Bologno odpravili že včeraj in tako čas izkoristili tudi za skupno druženje in povezovanje. Kranjčani so sicer dobro upirali favorizirani vrsti trenerja Stefana Piolija, saj je Bologna slavila le z 1:0. Edini zadetek na tekmi je v 35. minuti prispeval Cristaldo, potem ko je uspešno izvedel najstrožjo kazen. Naj omenimo še, da je v gorenjski ekipi ponovno zaigral tudi Vlado Šmit, srbski nogometaš, ki se je že v lanski sezoni prikazal v zelo dobri luči.

BOLOGNA 1:0 TRIGLAV
Strelci: Cristaldo (35 pen)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Olimpija in Mura v dinamičnem derbiju brez zadetkov

19. krog Prve Lige Telemach je prinesel pričakovani obračun med dvema ekipama iz vrha lige…