Petek sta za pripravljalni obračun izkoristili moštvi Rudarja in Triglava, oboji so se sicer odpravili na gostovanji izven slovenskih meja. Velenjčani so gostovali v bosanskem Prijedoru in slavili s 3:2, medtem ko so se Kranjčani odpravili v italijansko Bologno in izgubili z 1:0.


V dvoboju dveh Rudarjev so boljšo potegnili Velenjčani, ki so, kot smo že zapisali, prišli do zmage s 3:2. Kot kaže je slabo pripravljeno igrišče odgovarjalo vezistu Velenjčanov Rajku Rotmanu, saj je namreč prispeval vse tri zadetke za ekipo trenerja Jerneja Javornika.

RUDAR PRIJEDOR 2:3 RUDAR VELENJE
Strelci za Velenje: Rotman (3x)

Varovanci stratega Dušana Kosića, ki v letošnji sezoni še niso uspeli priti do zmage, so se v Bologno odpravili že včeraj in tako čas izkoristili tudi za skupno druženje in povezovanje. Kranjčani so sicer dobro upirali favorizirani vrsti trenerja Stefana Piolija, saj je Bologna slavila le z 1:0. Edini zadetek na tekmi je v 35. minuti prispeval Cristaldo, potem ko je uspešno izvedel najstrožjo kazen. Naj omenimo še, da je v gorenjski ekipi ponovno zaigral tudi Vlado Šmit, srbski nogometaš, ki se je že v lanski sezoni prikazal v zelo dobri luči.

BOLOGNA 1:0 TRIGLAV
Strelci: Cristaldo (35 pen)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Domžalčani do pomembnih točk

Zaostali obračun 25. kroga državnega prvenstva med Domžalami in Koprom so dobili dvakratni…