[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=312]

Ljubljančani so po treh zaporednih porazih v Velenju uspeli priti do zmage. Domačini so sicer povedli tik pred koncem prvega dela igre, ko je zadel nekdanji kapetan ljubljanskega moštva Radujko, ki je v polno meril po kotu in podaji Jeseničnika. Zeleno-beli so v drugem polčasu krenili po izenačenje in v 54. minuti tudi prišli do njega. Črnčič je v kazenskem prostoru podrl razpoloženega Šporarja, enajstmetrovko pa je uspešno realiziral nekdanji knap Omladič. V nadaljevanju smo videli še nekaj priložnosti na obeh straneh, zmagovalca pa je pet minut pred koncem s čudovitim strelom odločil Šporar.


Prvi so s strelom poizkusili Velenjčani, a je Rotman zgrešil vrata. Ljubljančani pa so obračun na velenjskem igrišču pričeli sunkovito in zadeli že po šestih minutah igre, ko je po podaji Omladiča z glavo zadel Nikezić, a se je pred tem znašel v prepovedanem položaju. Naslednjo priložnost so si zeleno-beli pripravili le minuto kasneje, ko je Šporar najprej sprožil iz vrha kazenskega prostora, a je Rozman žogo odbil. V nadaljevanju napada je Šporar znova prišel do žoge in poizkusil s preigravanjem, a je Rozman prebral namero ljubljanskega napadalca. Po četrt ure igre so si lepo priložnost pripravili tudi domači, po prodoru Črnčiča je iz roba kazenskega prostora meril Firer, a je bil poizkus prešibak. V 21. minuti je s strelom iz desne strani poizkusil Bratanović, Džafić je žogo odbil le do Eterovića, ki pa se ni najbolje znašel pred vrati Olimpije. Štiri minute kasneje so poizkusili tudi gostje, po prodoru in podaji Šporarja, je iz razdalje sprožil Omladič, vendar meril visoko preko vrat. Za podoben poizkus se je dve minuti kasneje odločil tudi Eteme, a streljal preveč po sredini in v naročje Rozmana. Strateg Olimpije Razdrh, je bil po pol ure igre prisiljen v prvo zamenjavo, Zeba je moral zaradi udarca v rebra zapustiti igrišče, priložnost za dokazovanje pa je dobil Zorc. V 40. minuti je še enkrat več prodrl Šporar in iz leve strani igrišča z lepo podajo zaposlil Nikezića, ki pa je iz petih metrov meril preko vrat. Po manjši prevladi Olimpije, pa se je v 41. minuti zatresla prav mreža ljubljanskega moštva. Jeseničnik je podal iz kota, pred golom pa je bil najvišji Radujko, sicer nekdanji kapetan Olimpije.

V drugem polčasu so prvi poizkusili gostje, a je Mitrović z glavo po prostem strelu Bagarića meril nenatančno. V naslednji minuti je na nasprotni strani iz prekinitve zapretil še Rudar, 30 metrov od gola je iz prostega strela z močnim strelom poizkusil Rotman, a je žoga končala za golom Džafića. V 52. minuti so do strela znova prišli zeleno-beli, iz 20 metrov je močno in natančno meril Eteme, a se Rozman ni pustil premagati in je žogo odbil v kot. V 53. minuti je sodnik Skomina po prekršku Črnčiča nad Šporarjem pokazal na belo točko, ki jo je uspešno realiziral Omladič, bivši član velenjskega prvoligaša. Po dobri uri igre so si novo priložnost pripravil nogometaši Rudarja, iz 10 metrov je proti daljši vratnici sprožil Firer, a je Džafić žogi preprečil pot v mrežo. V 65. minuti je po protinapadu zapretil še Bratanović, ki pa je iz roba kazenskega prostora meril previsoko. V naslednji minuti je na nasprotni strani po podaji Nikezića iz črte kazenskega prostora sprožil Fink, a meril preko velenjskega gola. V nadaljevanju tekme je Skomina pokazal rumena kartona Firerju in Šporarju, trenerja pa sta opravila kar štiri menjave, ki so več sreče prinesle ljubljanski zasedbi. Ti so najprej poizkusili preko Nikezića, ki je v 82. minuti po podaji Etemeja iz pol-voleja sprožil v Knezovića. V 85. minuti pa je razpoloženi Šporar postavil končni izid in Olimpiji zagotovil vse tri točke, mladi napadalec je po podaji Zorca iz leve strani z zavitim strelom snel pajčevino iz levega kota velenjskih vrat in tako po treh zaporednih porazih poskrbel za prve točke.

Foto: Ana Kos

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Maribor najavil pritožbo

V štajerski prestolnici so se odzvali na odločitev disciplinskega sodnika NZS in na kazen,…