Obilno deževje je odplavilo sobotni obračun na velenjskem stadionu Ob Jezeru, kjer je domači Rudar pričakoval novomeško Krko. Vodstvo tekmovanja je hitro našlo rešitev za nadomestni termin, saj bo tekma odigrana danes ob 16. uri. Za danes padavin ni za pričakovati, zato težav z izpeljavo tekme ne bi smelo biti. Sicer pa je to že drugi obračun obeh tekmecev, ki so ga morali prestaviti, saj je bila že prva tekma zaradi del na novomeškem stadionu prestavljena na začetek oktobra.


RUDAR VELENJE   KRKA
3 1 1 Medsebojne tekme (Z-N-P) 1 1 3
2 0 0 Domače tekme (Z-N-P) 1 1 1
1 1 1 Gostujoče tekme (Z-N-P) 0 0 2
8. maj 1994 (3:0) Zadnja zmaga 9. junij 1993 (4:1)
N-Z-P-Z-Z Zadnjih pet tekem nasprotnikov N-P-Z-P-P
8. maj 1994 (3:0) Najvišja zmaga 9. junij 1993 (4:1)
Almedin Muharemović, Leon Črnčič Manjkajoči nogometaši Mitja Brulc, Gregor Režonja, Josip Marošević, Saša Ranić

Velenjčani tudi brez prvega strelca Eterovića v minulem krogu niso imeli večjih težav z Zavrčem, čeprav je bil končni rezultat glede na prikazano na igrišču kar malce visok, pa se knapi seveda niso pritoževali nad zmago in tremi točkami, ki jih uvrščajo na tretje mesto, tik za Koper in Maribor. Naslednja naloga za Velenjčane bo zadnjeuvrščena Krka, ki pa zagotovo ne bo lahek zalogaj za četo trenerja Javornika, ki se zaveda težavnosti in pomembnosti obračuna, saj so Novomeščani pred dnevi zamenjali trenerja. A varovancem trenerja Javornika gre v zadnjih tednih zelo dobro, saj že šest ligaških tekem niso okusili grenkobe poraza, če pa k nizu dodamo še oba pokalna obračuna s Celjani pa se število tekem brez poraza podaljša že na dolgih osem tekem.

Novomeščani so še drugič letos posegli po šok terapiji in menjavi trenerja. Dolenjci so po prvi menjavi trenerja, ko je Lučića zamenjal Bracovič, sicer uspeli presenetiti Goričane in Ljubljančane, a v zadnjih štirih krogih zabeležili prav toliko porazov in zapravili prednost, ki so si jo pred Triglavom nabrali z omenjenima zmagama. Triglav jih je po dveh presenetljivih zmagah celo ujel, saj se Krka zaradi slabše gol razlike trenutno nahaja na zadnjem mestu. Menjava na trenerskem stolčku je bila tako edina logična rešitev, v dolenjsko prestolnico pa se je tako znova vrnil Zildžović, ki je bil v preteklosti že trener Krke, Bracovič pa ostaja njegov pomočnik. Novi strateg dolenjskega prvoligaša, pa tudi v Velenju ne bo mogel računati na vse najboljše može, saj sta Ranić in Marošević še vedno poškodovana.

V prvem letošnjem ligaškem obračunu, ki sta ga tekmeca zaradi del na novomeškem stadionu odigrala šele 2. oktobra, se je srečanje kar nekoliko presenetljivo končalo z remijem in brez zadetkov. Novomeščani pa so Velenjčani precej namučili tudi v pokalnem obračunu, ki so sicer ob koncu slavili visoko zmago, do katere pa so prišli v zadnji tretjini obračuna. Vse drugo kot domača zmaga, bi bilo seveda veliko presenečenje, saj so Velenjčani v dobri formi, poleg pa bo imel Javornik po odsluženi kazni na voljo še prvega strelca lige Eterovića. Točkovni izplen bi bil več kot le dobrodošel za dolenjsko četo, že zaradi samozavesti, saj jih v naslednjem krogu čaka obračun s Triglavom, v zadnjih dveh krogih pa čakata Novomeščane še dva obračuna s primorskima prvoligašema.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Domžalčani do pomembnih točk

Zaostali obračun 25. kroga državnega prvenstva med Domžalami in Koprom so dobili dvakratni…