Tudi drugi letošnji šaleško-savinjski obračun se je končal z remijem. Za razliko od prve tekme na Areni Petrol tokrat zadetkov ni bilo, a to ne pomeni, da ni bilo priložnosti. Oba tekmeca sta si jih pripravila kar nekaj, v dokaj dinamični tekmi pa se vratarja nista uspela premagati. Domači vratar Rozman je vrata zaklenil še četrtič v letošnji sezoni, medtem ko je Kotnika še devetič letos tekmo zaključil brez prejetega zadetka. Lokalna rivala sta z remijem podaljšala tudi niz nepremaganosti, Velenjčani so neporaženi na zadnjih sedmih tekmah, Celjani so nanizali že dvajset tekem brez poraza.


Tekmo v Velenju, ki se je zaradi požara na enem izmed električnih drogov in posledičnega izpada elektrike, pričela s 25 minutno zamudo, so bolje odprli Celjani. Po lepi podaji Ahmedija se je v priložnosti znašel Sunny, a je bil domači vratar Rozman dobro postavljen. Dve minuti kasneje je po protinapadu in podaji Vrhovca z lob udarcem poizkušal še Verbič, a je bil strel preslab, da bi se Rozman pustil premagati. Celjani so v uvodnih minutah igrali poletno in si v 10. minuti pripravili še eno priložnost. Iz zahtevnega položaja je meril Oršić, Rozman pa je z nekaj težavami žogo le ukrotil. Zaradi simuliranja si je v nadaljevanju rumeni karton prislužil Ahmedi, domači pa so do prvega pravega strela prišli v 21. minuti, ko je sprožil Babić, meril v naročje vratarja Kotnika. Po poizkusu nekdanjega mladinca splitskega Hajduka so se opogumili tudi preostali knapi. V 24. minuti je Firer z ostro podajo pred golom našel Kocića, a je celjski čuvaj mreže pravočasno stekel proti Primorcu, ki tako ni zmogel nevarneje sprožiti. Dve minuti kasneje se je Firer znašel še v vlogi strelca, Klinar je poslal uporabno žogo v prazen prostor, do okroglega usnja se je prebil Rogatčan, ki je pred dnevi praznoval 30. rojstni dan, vendar je bil v zaključku premalo zbran in meril mimo leve vratnice celjskega gola. V zaključku prvega polčasa je ritem igre nekoliko upadel, Celjani, ki so bili že v 38. minuti prisiljeni v prvo menjavo, Klemenčiča je zamenjal Jakolić, so preko Verbiča in Sunnyja prišli še do dveh strelov, za domače pa je neuspešno poizkušal Klinar, a se začetni izid ni spremenil.

Tudi v drugi polčas so bolje krenili gostje, zapretili s streloma Jakolića in Sunnyja, a sta bila poizkusa premalo, da bi moral Rozman po žogo v svojo mrežo. Knapi so hitro odgovorili in v tretji minuti nadaljevanja dvakrat nevarno ogrozili gostujoča vrata. Dober strel Klinarja je Kotnik odbil, do žoge je prišel Kocić, a je še pravočasno reagiral Jakolić in preprečil domače vodstvo. V 58. minuti nova priložnost grofov, v ugodnem položaju se je znašel Oršić, ampak v zaključku slabo zadel žogo. V naslednji minuti je bil za domače neuspešen tudi Babić, Celjani pa so si najlepšo priložnost priigrali v 66. minuti, ko je Oršić z lepo podajo našel Verbiča, ki se je znašel sam pred Rozmanom, a meril mimo gola. Za goste sta v nadaljevanju poizkušala še Vrhovec in znova Oršić, a bila obakrat neuspešna, zaključek srečanja pa je pripadel domačim. V 75. minuti je z volej udarcem poizkušal Krefl, a streljal mimo vrat, nekaj minut kasneje pa sta v okvir vrat sprožila še Radujko in Firer. Še posebej nevaren je bil strel slednjega, a se je ob udarcu izkazal gostujoči vratar Kotnik. Slednji je dobro delo opravil tudi v 89. minuti, ko je po podaji Klinarja streljal Jelić, a se je Korošec v vratih rumeno-modrih še enkrat več izkazal in poskrbel, da so Celjani podaljšali niz neporaženosti.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Tresel v Premier ligi, sedaj pa bil blizu prestopa v Maribor

Maribor se je že v preteklosti zatekal (oziroma je vsaj poskusil) s posojami nogometašev i…