Po več kot štirimesečnem čakanju so se Ljubljančani le razveselili prve ligaške zmage. Zmaji so bili uspešni v dvoboju z nasprotnikom, proti kateremu se je devet tekem dolg post pričel že v zadnji jesenski preizkušnji, a zeleno-beli tudi tokrat niso blesteli. Po sobotnem receptu Maribora, resda z več udarci, so gostje po hitrem vodstvu trepetali za prvo pomladansko zmago.


S tem se je deloma strinjal tudi domači strateg Rok Zorko. “Imeli smo svoje priložnosti, še posebej v prvem polčasu, ko smo prevladovali v igri. Ustvarili smo si nekaj lepih situacij, a je žal odločila ena napaka. Po protinapadu smo prejeli nespreten zadetek, vendar mislim, da smo na današnji tekmi pokazali zobe,” je po tretjem zaporednem porazu dejal Zorko, medtem ko si je Safet Hadžić po prigarani zmagi, prvi v nadaljevanju prvenstva, le oddahnil: “Za nami je zelo težka tekma. Pričakoval sem takšno srečanje, saj je Krško na domačem igrišču zelo čvrst nasprotni. Zmaga je težko priborjena,”

“Vedeli smo, da bo Krško neugoden nasprotnik, zato sem v prvo enajsterico postavil tri sveže igralce, saj smo imeli za seboj nekaj težkih tekem v zahtevnem ritmu. Na koncu nam je uspelo priti do zmage,” je dodal dežurni gasilec na klopi Olimpije, pod vodstvom katerega zeleno-beli še niso izgubili. Nekdanji branilec je pred obračunom na Gubcu zagotovo nekoliko presenetil s sestavo začetne enajsterice, saj je v njo postavil Roka Baskero, Marka Vukčevića in Issaha Abassa. Prav slednja sta pri golu odigrala najvidnejšo vlogo: “Abass je neugoden in hiter igralec. V pripravi na tekmo sem ob ogledu posnetkov videl, da je Krško v obrambi kar počasno, kar se je tudi potrdilo.”

Olajšanje je po zmagi v desetem poizkusu čutil tudi Rok Vodišek, ki je pred klubsko kamero priznal, da je bilo čakanje na tako želeno zmago že malce naporno: “Bilo je mučno. Devet tekem smo bili brez zmage, vendar smo tokrat z veliko želje in borbe sestavili dva dobra polčasa. To nas je na koncu nagradilo. Zmaga je najbolj pomembna, saj smo se zavedali, da bo zelo težko, saj je Krško na domačem terenu neugoden nasprotnik. Največ štejejo tri točke.”

Mladi vratar se je izkazal sredi drugega polčasa, ko je v 72. minuti odbil nevaren udarec Dangubića. “Zdi se mi, da je danes vsak posameznik svoje delo opravil maksimalno. Borili smo se, pokazali veliko željo in bili na koncu nagrajeni. Veseli smo, da tri točke odnašamo v Ljubljano,” je zaključil Vodišek.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najvišja kazen v minulem krogu pripadla Mariborčanom

Boštjan Jeglič, disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije, je po odigranem 19. krogu P…