Čeprav ima pred premiernem dejanjem sezone 2016/17 precej težav s sestavo moštva, je Rodolfo Vanoli na današnji novinarski konferenci pred uvodno tekmo kvalifikacij za ligo prvakov nekajkrat poudaril, da se ne boji dvoboja s Trenčinom.


“Ekipa je zelo osredotočena. Zavedamo se, da je tekma izredno pomembna za Olimpijo in tudi celotno Ljubljano. Bilo je veliko odrekanja, minula sezona je bila izjemno pomembna in želimo si, da vsa odrekanja danes služijo nečemu višjemu oziroma pomembnemu,” je dejal Vanoli, ki bo poleg Nemanje Mitrovića in Nika Kapuna pogrešal tudi poškodovana Nejca Vidmarja in Roka Kronavetra. Slednji še ni povsem okreval po poškodbi kolena, Vidmar ima težave z ramo, a Vanoli pravi, da ga ni strah v igro poslati tudi mladega Jakoba Novaka.

Ob tem je Italijan na klopi Olimpije poudaril, da bodo zmaji vztrajali pri svoji filozofiji. “Vse od prihoda živim svojo filozofijo in vsakomur kazal največjo moro spoštovanja, vendar se Olimpija ne boji nikogar. Imamo svojo filozofijo in igramo svoj nogomet. Pri tem želimo vztrajati in na tem delati, na tak način bomo šli v vsako tekmo. Vsak dan vidim obraze svojih fantov in ekipe. Imam srečo, da imam odlične fante in ekipo, v katero verjamem in vem, da so sposobni veliko,” samozavesti ni skrival prekaljeni strokovnjak.

Nekdanji strateg Kopra se je dotaknil tudi Trenčina in opozoril, da bo jutri v Stožicah odigral šele prvi polčas: “Trenčin igra zelo napadalno, v zadnjih dveh letih je osvojil prvenstvo in nazadnje tudi pokal. Že dolgo so skupaj. A vedno gledamo predvsem nase. Zavedam se, da na takšnih dvobojih odločata dve tekmi. Lani sem s Koprom na prvi tekmi premagal Hajduk, a smo nato izpadli. Odloča 180 minut in verjamem, da nam bo uspelo preskočiti to oviro.”

Dodajmo še, da so do današnjega opoldneva za srečanje, ki se bo v Stožicah pričelo ob 20:30, prodali 2.900 vstopnic.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Maribor še nima dovolj, prihaja veliki talent Dinama

Po tem, ko je Marko Šuler s sodelavci zaenkrat odlično oddelal poletni prestopni rok, se z…