Zelenico Ljudskega vrta so točno ob 18. uri preizkusili tudi gostujoči nogometaši. Schalke si jutri poraza ne sme privoščiti, saj bi ostal brez nadaljevanja evropske sezone. Tudi gostje namreč ciljajo na zmago in pomoč iz Londona, saj bi s tem uvrstili v osmino finala Lige prvakov. Pričakovanja gostov sta na novinarski konferenci predstavila trener Roberto Di Matteo in branilec Jan Kirchhoff.


“Tako mi, kot tudi Maribor, za nadaljevanje evropske sezone potrebujemo zmago. Za obe ekipi je v igri veliko, upam, da bomo sami pravi in bomo odigrali dobro tekmo,” je na večerni novinarski konferenci dejal Roberto Di Mattero, strateg Schalkeja, ki je po prihodu na klop preporodil ekipo. Kraljevo modri so v domači Bundesligi dobili štirih od zadnjih petih tekem in se povzpeli tudi na lestvici, medtem ko so v Ligi prvakov izgubili zadnji dve tekmi s Sportingom in Chelseajem ter si tako poslabšali izhodišče pred zadnjo tekmo, saj jih lahko tudi morebitna zmaga ne bo peljala v izločilne boje Lige prvakov, Sporting mora namreč izgubiti s Chelseajem: “Tekma bo zagotovo zelo tesna, Maribor bo tako kot na minulih tekmah nekoliko bolj obrambno postavljen, odločale pa bodo zgolj malenkosti. Ne mislim pa na to, kaj bo kasneje, osredotočeni smo na jutrišnjo tekmo, šele po njej bomo razmišljajo o tem kako dalje. Uvrstitev v izločilne boje Lige prvakov je korak naprej za vse, ekipo in igralce. Konec koncev pa se svet ne bo porušil, če se nam ne bo uspelo uvrstiti v osmino finala. 

“Maribor je obrambno zelo dobro organizirana ekipa, nevarni so predvsem iz hitrih protinapadov, imajo pa tudi individualno kvaliteto, saj so nekateri posamezniki tehnično zelo močni,” je o nevarnostih, ki pretijo Nemcem, dejal nekdanji trener Chelseaja, na klopi katerega se je leta 2012 veselil tudi naslova evropskih prvakov. Schalke je bil v podobni poziciji tudi v lanski sezoni, tudi tedaj so za uvrstitev v nadaljevanje Lige prvakov potrebovali zmago, a je Di Matteo sklenil, da situacija ni primerljiva: “Lansko leto smo odločilno tekmo proti Baslu igrali na domačem igrišču, torej je bilo izhodišče povsem drugačno. Nogometaši, ki so takrat zaigrali, bodo znali to izkušnjo koristno uporabiti tudi tokrat, a ponavljam, da gre za povsem drugačno tekmo, ki je ne moremo primerjati s tisto z Baslom.”

“Dejavnikov, ki vplivajo na igro, je veliko, zagotovo bosta imela borbenost in želja velik vpliv na razplet. Zavedamo se, kaj moramo storiti, želimo zmagati, to pa bosta naš cilj in naša pot,” je dejal redkobesedni branilec Jan Kirchhoff, ki je zaradi vnetja mišice izpustil prvi obračun z Mariborom. V zadnjih tednih se je s strani Bayerna posojeni nogometaš vrnil v ekipo sedemkratnih državnih prvakov, zaigral je tudi v zadnjih dveh krogih Lige prvakov, kjer, kot smo že zapisali, za razliko od domačega prvenstva moštvo ni bilo tako uspešno: “V domačem prvenstvu smo bili dobro postavljeni in organizirani, to je bil temelj vseh uspehov, in to moramo tudi tokrat prenesti na igrišče.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Radomlje ostajajo neporažene

V prvi nedeljski tekmi četrtega kroga so se v športnem parku v Domžalah pomerili nogometaš…