Tudi za nogometaši Celja je več kot teden dni priprav. Grofje se na novo sezono pripravljajo v domačem okolju, v sredo pa so ritem treningov prekinili z uvodno pripravljalno tekmo. V okolici Gradca je bil od čete trenerja Roberta Pevnika boljši Sturm, ki je za hrbet Matica Kotnika pospravil dva zadetka, kljub temu pa je bil celjski strateg zadovoljen z videnim.


“Premor po koncu lanske sezone je bil resnično kratek, a menim, da smo se vsi skupaj dobro pripravili na nove izzive. Igralci so se vrnili v dobri pripravljenosti, držali so se navodil in naših usmeritev, tako da lahko hitro nadgrajujemo doseženo ob koncu lanske sezone. Ker so te poletne priprave zelo strnjene, bo glavni fokus v teh tednih seveda predvsem na uigravanju nogometašev in piljenju naših taktičnih zamisli, ta uvodni cikel pa bo brez dvoma vseboval nekoliko intenzivnejši segment fizične priprave. Rad bi poudaril, da sem sicer zelo zadovoljen s prvimi treningi, tako da lahko optimistično zremo v prihodnost,” je Pevnik dejal za klubsko spletno stran.

Rumeno-modri so v minulih tednih ostali brez Marka Pajača, Marka Krajcerja in Maria Brlečića, s katerimi Celjani niso podaljšali sodelovanja, Amel Mujčinović pa je sklenil nogometno pot. Pevnika veseli, da je ogrodje moštva ostala enako, saj so Damir Hadžić, Jure Travner in Lovre Čirjak sklenili novo pogodbo: “Veseli me, da ogrodje moštva ostaja enako, zaradi česar lahko v tem pripravljalnem obdobju delamo na zelo stabilnih temeljih. Nogometaši vedo, kaj od njih pričakujem, predvsem pa je lažje, ker že poznajo mojo strategijo in način dela. Moram reči, da imamo zelo dobro moštvo, fantje so pridni in željni trdega dela, sam pa se bom maksimalno potrudil, da jim pomagam do napredka.”

V celjskem taboru za zdaj še čakajo na novince. Le-te bi lahko Pevnik dobil že kmalu, saj se na treningih dokazuje nekaj mladih posameznikov, med njimi tudi Rok Baskera in Tadej Žagar Knez, s Celjem pa trenira tudi Anej Lovrečič: “Vsi vemo, kakšna je usmeritev našega kluba. Iščemo predvsem mlade fante, željne trdega dela, ki bi se ob ponujeni priložnosti lahko prebili v ospredje. Moštvu smo v teh pripravljalnih tednih priključili vse nogometaše izhodnega letnika našega mladinskega moštva, seveda pa preizkušamo tudi nekaj drugih nogometašev, v večini primerov mladih, ki prihajajo iz lokalnega okolja.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Maribor do remija proti Tuzli

Maribor je v Gornji Radgoni odigral še četrto pripravljalno tekmo in še na tretji zaporedn…