Celjani pod vodstvom trenerja Roberta Pevnika nadaljujejo z dobrimi predstavami. Pevnik na celjski klopi v osmih tekmah še ni doživel poraza, v Zavrču so grofje pod taktirko Polzeljana vknjižili še peto zmago, tretjo v državnem prvenstvu in se tako povzeli na peto mesto.


Tako visoko celjska zasedba v letošnji sezoni še ni bila, med 22. in 26. krogom so rumeno-modri zasedali šesto mesto. S tremi točkami v Halozah, ki jih je z zadetkom priigral Damir Hadžić, se je Celje močno približalo k zagotovitvi prvoligaškega obstanku. “Po zmagi v Zavrču se je naša samozavest še dodatno dvignila, tako da jutrišnjo tekmo vsekakor pričakujemo z velikim entuzijazmom. Ta obračun bo nekaj posebnega, saj nam v goste prihaja moštvo, ki je trenutno vodilno na lestvici, kar nedvomno priča o njihovi kakovosti. Ljubljančane močno spoštujemo, a se jih nikakor ne bojimo,” pred jutrišnjim dvobojem z Olimpijo poudarja Robert Pevnik, ki je v preteklosti že vodil tudi zmaje.

Po obračunu z Zavrčem je celjski strateg svoje varovance pohvalil za borbenost, ob tem pa dejal, da se je pot do zmage skrivala tudi v dobri analizi igre nasprotnika. V celjskem taboru so se dobro pripravili tudi na igro Ljubljančanov, a bo, kot poudarja tudi 47-letnik, teorijo potrebno prenesti še na igrišče: “Menim, da smo se v teh dneh dobro pripravili na obračun z Ljubljančani, vseeno pa moramo naše zamisli sedaj iz teorije spraviti še v prakso. Pomembno je, da se nogometaši zavedajo lastne kakovosti, predvsem pa dejstva, da je tudi Olimpija premagljiva. Za uspeh na jutrišnji tekmi bo potrebno pokazati maksimum in devetdeset minut zbranosti. Prepričan sem, da bodo fantje dali vse od sebe, saj vsakodnevno vidim, da so željni trdega dela, dokazovanja, predvsem pa zmag.”

V štajerskem derbiju z Mariborom so imeli Celjani številčno podporo s tribun, podobne spodbude si želi Pevnik tudi jutri, ko se bo dvoboj z Olimpijo sicer pričel že ob 16. uri: “Dober odziv navijačev nam veliko pomeni, tako igralcem, strokovnemu štabu, kot tudi vodstvu kluba. Jasno je, da lahko s skupnimi močmi lažje pridemo do dobrega rezultata. Na zadnji domači tekmi so naši navijači pripravili zares fantastično vzdušje, zato bi si želeli, da bi bilo nekaj podobnega tudi jutri.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Številne spremembe v Sežani, Kraševci ostali še brez izkušenega stebra obrambe

Pomembni odhodi iz sežanskega Tabora se manj kot tri tedne pred pričekom sezone nadaljujej…