V obširnem intervjuju za ugledni športni portal “The Athletic” je Albert Riera povedal veliko o življenju v Sloveniji in tudi o odnosih z navijači pri Olimpiji. 40-letni Španec je o dosedanji epizodi pri zmajih povedal: “Začetek je bil nor. Razumel sem, da odnos med vodstvom in navijači od prejšnje sezone ni bil dober. Olimpija je v Sloveniji kot Liverpool v Angliji. Lani smo zaključili na tretjem mestu prvenstvene lestvice, to je kot da bi bila Liverpool ali City nekje na sredini!”


A je priznal, da ga izziv po prihodu ni preveč skrbel: “Ni me bilo strah ničesar, vedel sem da se ni šlo zame, pač pa so bili navijači jezni zaradi odhoda Prosinečkega, ki predstavlja legendo kluba. Povedal sem jim, da sem se prišel pogovarjati samo o nogometu. Tudi vodstvo je imelo z njimi sestanek in dogovorili smo se, da moramo držati skupaj. Saj veste, kako je v nogometu, zmage so najboljše zdravilo.”, je povedal, potem pa nadaljeval: “Nekateri so zahtevali, naj se mi navijači opravičijo za izgon iz tiskovne konference, a jaz bi tu samo rekel, da jih povsem razumem in ga ne potrebujem. Običajno je, da so navijači jezni, ko klubu ne gre, to prepoznam že po igranju in vodenju v Turčiji. To sta državi, kjer ljudje pokažejo njihova čustva zelo hitro.”

Španca in njegove varovance pričakuje naslednji obračun že v soboto, ko se bodo zmaji doma pomerili z ekipo Tabora iz Sežane.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jure Vitulič
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Podaljšanje pogodbe pri Muri

Levi bočni branilec Mure, je danes s klubom podpisal novo pogodbo. Pogodba ga z Muro veže …