[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=400]

V prvi tekmi štirinajstega kroga so gledalci videli remi in štiri zadetke, ki so padli v prvem polčasu. Videli smo dva različna polčasa, v prvem visok ritem in veliko priložnosti, v drugem polčasu pa je igra na obeh straneh upadla, kljub temu pa smo lahko tudi v drugem polčasu videli nekaj priložnosti, zato lahko rečemo, da je remi pravičen izid. Že v 5. minuti so sicer povedli domači, ko je po podaji iz kota z glavo zadel Sambolec. Vodstvo ni trajalo dolgo, saj je le tri minute kasneje odbitek v mrežo pospravil Korun. Na tretji zadetek so vročekrvni gledalci čakali do 34. minute, ko so po hitrem protinapadu zadeli gostje, v polno je znova meril S. Vuk. Izid je s pravim evrogolom iz razdalje poravnal Miha Kokol, izid pa se do konca srečanja ni več spremenil.


1′ – Iz sredine igrišča so začeli domači nogometaši, še pred začetkom pa so nogometaši pokazali rdeče kartone nasilju in rasizmu.
3′ – Prvi so resneje zapretili Domžalčani, iz roba kazenskega prostora je meril S. Vuk, a je domači vratar Fink ukrotil poizkus napadalca rumeno-modrih.
5′ – GOOOL! Prva nevarnejša akcija domačih, a so gostje pred Matjašičem izbili v kot, po katerem pa so Zavrčani povedli. Na prvi vratnici je bil najvišji Sambolec, ki je žogo spravil za hrbet nemočnega Vidmarja.
8′ – GOOOL! Gostje so že izenačili. Po kotu je najprej Fink odbil, a le do Koruna, ki je žogo iz bližine pospravil v mrežo in poravnal izid.
9′ – Gostje so bili znova nevarni, S. Vuk je dobil žogo iz leve strani in izkoristil neodločnost domače obrambe, vendar slabo zadel žogo, ki je končala v levi vratnici završkih vrat. Domači branilci pa so nato uspeli izbiti.
10′ – Nov poizkus Domžalčanov, ki so prevzeli pobudo, iz leve strani je iz roba kazenskega prostora streljal Požeg Vancaš, meril proti oddaljeni vratnici, a zgrešil vrata.
13′ – Domači so imeli po prekršku Zeca dobrih 30 metrov od gola prosti strel, ki ga je izvedel Šafarić, Vidmar pa je žogo po močnem strelu odbil visoko v zrak, nato pa so gostujoči branilci razčistili situacijo.
15′ – Po kotu Domžal so domačini krenili v hiter protinapad, ko je Kelenc krenil po desni strani podal na drugo stran do Golubarja, ki je podal pred gol, a brez uspeha za domačine.
18′ – Sodnik Kajtazović je posegel po prvem kartonu, pokazal ga je Požeg Vancašu, ki je želel v kazenskem prostoru izsiliti enajstmetrovke, a prehitro padel.
20′ – Na levi strani igrišča sta kombinirala Golubar in Mihelič, za strel iz težkega položaja pa se je odločil hrvaški vezist in zgrešil okvir vrat.
24′ – Poizkus domačih. V kazenskem prostoru je preigraval Golubar, se na vrhu kazenskega prostora odločil za strel, a je Zec blokiral poizkus.
31′ – Po obetavnem začetku se je igra v nadaljevanju malce umirila in poteka v glavnem na sredini igrišča.
34′ – GOOOL! Husmani je na sredini igrišča odvzel žogo Šafariću in krenil v hiter napad, v nadaljevanju podal do S. Vuka, ki je izkoristil manjko domačih branilcev, izigral Sambolca in iz roba kazenskega prostora s strelom po tleh matiral Finka.
38′ – Golubar je krenil v nevaren prodor, Korunu pa 20 metrov od gola ni preostalo nič drugega kot, da je potegnil ročno zavora in ga potegnil za dres. A je Mihelič iz prostega strela zadel le živi zid.
42′ – GOOOL! Domači so kar nekaj časa pletli mrežo okrog kazenskega prostora gostov, vrnili žogo na levo stran do Kokola, ki se je kar malce presenetljivo odločil za strel iz razdalje in z evrogolom zadel v oddaljeni kot domžalskih vrat.
44′ – Kajtazović je posegel še po drugem kartonu, po prekršku na sredini igrišča ga je pokazal Majerju.
45′ – V prvem polčasu smo lahko spremljali zanimivo predstavo in že štiri zadetke, če bodo nogometaši nadaljevali v podobnem ritmu tudi v drugem polčasu, se za lepo predstavo ni bati.

46′ – Začenja se drugi polčas, iz sredine so krenili Domžalčani.
50′ – Po levi strani je Domžalčanom pobegnil Kokol, strelec drugega zadetka, in prišel vse do kazenskega prostora, kjer je pred gol črto izbil Zec.
52′ – Še tretji rumeni karton za Domžalčane, Kajtazović ga je pokazal Skubicu, je ob stranski črti podrl Miheliča.
53′ – Prvi poizkus tudi za goste, a je Husmani slabo zadel žogo in Fink ni imel težav z obrambo.
56′ – Iz razdalje je poizkušal Matjašič, Vidmar pa ni imel težav z obrambo.
57′ – Domžalčani so izvajali kot iz desne strani, Fink je žogo že imel v rokah, a jo nato izpustil, kar je izkoristil Korun, ki je sprožil iz prve, a mu je veselje preprečil prečnik, domači pa so v nadaljevanju z nekaj težavami le uspeli izbiti.
58′ – Prvi rumeni karton tudi za domačine, po prekršku nad Skubicem ga je prejel Kokol.
62′ – Prva menjava v gostujočih vrstah. Elsner je Požeg Vancaša zamenjal z Mijićem.
63′ – Po predložku iz leve strani je do strela z glavo prišel Parker, ki pa ni najbolje zadel žoge, saj je ta končala za golom.
67′ – Domačini so na levi strani izvedli prosti strel, a so gostje razčistili pred golom in žogo izbili v kot, po katerem pa domači tudi niso uspeli ogroziti domžalskih vrat.
71′ – Še druga menjava v vrstah gostov, namesto Kousa je vstopil Maksimović, ki danes debitira v dresu Domžal.
73′ – Prva menjava tudi v vrstah domačih, Matjašiča je zamenjal A. Čeh, ki se vrača po poškodbi.
80′ – Golubar je znova nevarno krenil proti vratom gostov, nato na levi zaposlil Kokola, ki pa je predložek poslal naravnost v naročje Vidmarja.
81′ – Bratska menjava v vrstah Domžal, Slobodana je zamenjal Goran Vuk.
83′ – Mihelič je na polovici Domžal napačno podal, gostje pa so z dolgo podajo zaposlili Parkerja, ki je izigral domačo ofsajd zanko, a je Fink pravočasno krenil iz svojih vrat.
85′ – Nov rumeni karton, Kajtazović ga je pokazal Husmaniju, ki je na sredini igrišča nevarno štartal na Golubarja.
86 ‘ – Menjava tudi v vrstah domačinov, debitanta Miheliča je zamenjal Fuček.
89′ – G. Vuk je na desni strani pobegnil Kokolu poslal nevaren predložek pred vrata domačih, a so se domači znova ubranili. Najprej so branilci blokirali poizkus Husmanija, nato pa je preko vrat sprožil Maksimović.
91′ – Kelenc je poslal nevaren predložek iz leve strani, a pred golom gostov ni bilo nobenega od domačih napadalcev.
92’ – Kajtazović je znova segel v svoj žep in po prekršku nad Majerjem, rumeni karton pokazal A. Čehu.

Foto: Lado Vavpetič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Tekma med Koprom in Muro prestavljena na kasnejši termin

Nogometna zveza Slovenije se je odločila, da zaradi neljubih dogodkov z nedeljskega derbij…