[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=400]

V prvi tekmi štirinajstega kroga so gledalci videli remi in štiri zadetke, ki so padli v prvem polčasu. Videli smo dva različna polčasa, v prvem visok ritem in veliko priložnosti, v drugem polčasu pa je igra na obeh straneh upadla, kljub temu pa smo lahko tudi v drugem polčasu videli nekaj priložnosti, zato lahko rečemo, da je remi pravičen izid. Že v 5. minuti so sicer povedli domači, ko je po podaji iz kota z glavo zadel Sambolec. Vodstvo ni trajalo dolgo, saj je le tri minute kasneje odbitek v mrežo pospravil Korun. Na tretji zadetek so vročekrvni gledalci čakali do 34. minute, ko so po hitrem protinapadu zadeli gostje, v polno je znova meril S. Vuk. Izid je s pravim evrogolom iz razdalje poravnal Miha Kokol, izid pa se do konca srečanja ni več spremenil.


1′ – Iz sredine igrišča so začeli domači nogometaši, še pred začetkom pa so nogometaši pokazali rdeče kartone nasilju in rasizmu.
3′ – Prvi so resneje zapretili Domžalčani, iz roba kazenskega prostora je meril S. Vuk, a je domači vratar Fink ukrotil poizkus napadalca rumeno-modrih.
5′ – GOOOL! Prva nevarnejša akcija domačih, a so gostje pred Matjašičem izbili v kot, po katerem pa so Zavrčani povedli. Na prvi vratnici je bil najvišji Sambolec, ki je žogo spravil za hrbet nemočnega Vidmarja.
8′ – GOOOL! Gostje so že izenačili. Po kotu je najprej Fink odbil, a le do Koruna, ki je žogo iz bližine pospravil v mrežo in poravnal izid.
9′ – Gostje so bili znova nevarni, S. Vuk je dobil žogo iz leve strani in izkoristil neodločnost domače obrambe, vendar slabo zadel žogo, ki je končala v levi vratnici završkih vrat. Domači branilci pa so nato uspeli izbiti.
10′ – Nov poizkus Domžalčanov, ki so prevzeli pobudo, iz leve strani je iz roba kazenskega prostora streljal Požeg Vancaš, meril proti oddaljeni vratnici, a zgrešil vrata.
13′ – Domači so imeli po prekršku Zeca dobrih 30 metrov od gola prosti strel, ki ga je izvedel Šafarić, Vidmar pa je žogo po močnem strelu odbil visoko v zrak, nato pa so gostujoči branilci razčistili situacijo.
15′ – Po kotu Domžal so domačini krenili v hiter protinapad, ko je Kelenc krenil po desni strani podal na drugo stran do Golubarja, ki je podal pred gol, a brez uspeha za domačine.
18′ – Sodnik Kajtazović je posegel po prvem kartonu, pokazal ga je Požeg Vancašu, ki je želel v kazenskem prostoru izsiliti enajstmetrovke, a prehitro padel.
20′ – Na levi strani igrišča sta kombinirala Golubar in Mihelič, za strel iz težkega položaja pa se je odločil hrvaški vezist in zgrešil okvir vrat.
24′ – Poizkus domačih. V kazenskem prostoru je preigraval Golubar, se na vrhu kazenskega prostora odločil za strel, a je Zec blokiral poizkus.
31′ – Po obetavnem začetku se je igra v nadaljevanju malce umirila in poteka v glavnem na sredini igrišča.
34′ – GOOOL! Husmani je na sredini igrišča odvzel žogo Šafariću in krenil v hiter napad, v nadaljevanju podal do S. Vuka, ki je izkoristil manjko domačih branilcev, izigral Sambolca in iz roba kazenskega prostora s strelom po tleh matiral Finka.
38′ – Golubar je krenil v nevaren prodor, Korunu pa 20 metrov od gola ni preostalo nič drugega kot, da je potegnil ročno zavora in ga potegnil za dres. A je Mihelič iz prostega strela zadel le živi zid.
42′ – GOOOL! Domači so kar nekaj časa pletli mrežo okrog kazenskega prostora gostov, vrnili žogo na levo stran do Kokola, ki se je kar malce presenetljivo odločil za strel iz razdalje in z evrogolom zadel v oddaljeni kot domžalskih vrat.
44′ – Kajtazović je posegel še po drugem kartonu, po prekršku na sredini igrišča ga je pokazal Majerju.
45′ – V prvem polčasu smo lahko spremljali zanimivo predstavo in že štiri zadetke, če bodo nogometaši nadaljevali v podobnem ritmu tudi v drugem polčasu, se za lepo predstavo ni bati.

46′ – Začenja se drugi polčas, iz sredine so krenili Domžalčani.
50′ – Po levi strani je Domžalčanom pobegnil Kokol, strelec drugega zadetka, in prišel vse do kazenskega prostora, kjer je pred gol črto izbil Zec.
52′ – Še tretji rumeni karton za Domžalčane, Kajtazović ga je pokazal Skubicu, je ob stranski črti podrl Miheliča.
53′ – Prvi poizkus tudi za goste, a je Husmani slabo zadel žogo in Fink ni imel težav z obrambo.
56′ – Iz razdalje je poizkušal Matjašič, Vidmar pa ni imel težav z obrambo.
57′ – Domžalčani so izvajali kot iz desne strani, Fink je žogo že imel v rokah, a jo nato izpustil, kar je izkoristil Korun, ki je sprožil iz prve, a mu je veselje preprečil prečnik, domači pa so v nadaljevanju z nekaj težavami le uspeli izbiti.
58′ – Prvi rumeni karton tudi za domačine, po prekršku nad Skubicem ga je prejel Kokol.
62′ – Prva menjava v gostujočih vrstah. Elsner je Požeg Vancaša zamenjal z Mijićem.
63′ – Po predložku iz leve strani je do strela z glavo prišel Parker, ki pa ni najbolje zadel žoge, saj je ta končala za golom.
67′ – Domačini so na levi strani izvedli prosti strel, a so gostje razčistili pred golom in žogo izbili v kot, po katerem pa domači tudi niso uspeli ogroziti domžalskih vrat.
71′ – Še druga menjava v vrstah gostov, namesto Kousa je vstopil Maksimović, ki danes debitira v dresu Domžal.
73′ – Prva menjava tudi v vrstah domačih, Matjašiča je zamenjal A. Čeh, ki se vrača po poškodbi.
80′ – Golubar je znova nevarno krenil proti vratom gostov, nato na levi zaposlil Kokola, ki pa je predložek poslal naravnost v naročje Vidmarja.
81′ – Bratska menjava v vrstah Domžal, Slobodana je zamenjal Goran Vuk.
83′ – Mihelič je na polovici Domžal napačno podal, gostje pa so z dolgo podajo zaposlili Parkerja, ki je izigral domačo ofsajd zanko, a je Fink pravočasno krenil iz svojih vrat.
85′ – Nov rumeni karton, Kajtazović ga je pokazal Husmaniju, ki je na sredini igrišča nevarno štartal na Golubarja.
86 ‘ – Menjava tudi v vrstah domačinov, debitanta Miheliča je zamenjal Fuček.
89′ – G. Vuk je na desni strani pobegnil Kokolu poslal nevaren predložek pred vrata domačih, a so se domači znova ubranili. Najprej so branilci blokirali poizkus Husmanija, nato pa je preko vrat sprožil Maksimović.
91′ – Kelenc je poslal nevaren predložek iz leve strani, a pred golom gostov ni bilo nobenega od domačih napadalcev.
92’ – Kajtazović je znova segel v svoj žep in po prekršku nad Majerjem, rumeni karton pokazal A. Čehu.

Foto: Lado Vavpetič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Nekdanji zmaj v življenjski formi

Januarja 2022 je Olimpija naznanila prihod 26-letnega napadalca Ivana Prtajina, ki je na 2…