Včerajšnji obračun Celja in Olimpije se je končal brez zmagovalca, mreži sta namreč mirovali vseh 90 minut, nasprotnikoma je pripadla po točka. Z njo so lahko glede na potek dogodkov vseeno bolj zadovoljni gostje, a so tudi oni pred tekmo napovedovali lov na komplet treh točk, s katerimi bi zmanjšali zaostanek za vodilno trojico.


“Z obeh strani je bilo čutiti določeno napetost, saj si nismo smeli privoščiti poraza. V fazi obrambe smo delovali dobro, zanesljivo, vendar po drugi strani v napadalnem delu nismo bili na najvišji ravni. Sicer smo si pripravili nekaj pol priložnosti, iz katerih bi lahko ogrozili celjska vrata. Ko potegnemo črto, je delitev točk najbolj pravičen rezultat,” je po tekmi za spletno stran ljubljanskega kluba priznal Darko Karapetrović, ki z izjemo poškodovanega Andraža Šporarja tokrat ni imel težav pri sestavi začetne enajsterice. Kljub temu je 39-letni strokovnjak na klopi pustil Miho Zajca, ki je priložnost dobil šele v drugem polčasu in v igro zmajev, ki so bili v prvem polčasu v napadu praktično nevidni, vnesel dodatno mero dinamike. Ljubljanski strateg s točko vseeno ni bil najbolj zadovoljen: “V trenutkih, ko bi lahko bolje zaključili akcijo, je fantom popustila zbranost. Najprej je potrebno analizirati tekmo in ugotoviti, kje smo izgubili dodatni dve točki. Ne želim pa zmanjšati pomena osvojene točke, saj v Celju v letošnji sezoni še nikomur ni bilo lahko igrati. Sedaj imamo dovolj časa, da dvignemo raven forme in se v obračuna z Zavrčem in Mariborom podamo z jasnim ciljem po zmagi.”

Ljubljančane po reprezentančnem premoru najprej čaka obračun z Zavrčani, nato pa še zaostali večni derbi z Mariborčani, ki bi moral biti odigran že poleti.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Tresel v Premier ligi, sedaj pa bil blizu prestopa v Maribor

Maribor se je že v preteklosti zatekal (oziroma je vsaj poskusil) s posojami nogometašev i…