Zadnja tekma 31. kroga državnega prvenstva se je končala z remijem, ki v lovu na četrto Gorico in zadnjo evropsko vozovnico ni zadovoljil niti Celjanov niti Koprčanov. Grofje so z goloma Janeza Piška in Daliborja Volaša dvakrat povedli, a so kozlički kmalu po domačem vodstvu odgovorili z dvakratnim izenačenjem. V polno sta zadela Sandi Križman in Senijad Ibričić.


To pa je bila prava reklama za slovenski prvoligaški nogomet. Tekma v Celju je spominjala na neke druge čase. Morda čase romantike v nogometu, ko je bilo manj pragmatičnosti ter dosti več napadalnosti in lepih potez. Prvi polčas je pripadel domačim. Najbolj nevaren je bil Lovro Cvek, ki bi ob malo bolj zbranem zaključku lahko dvakrat premagal gostujočega vratarja Marijana Antolovića. Kar pa ni uspelo Hrvatu, je uspelu Janezu Pišku, ki je po predložku z desne in po tem ko se je žoga odbila od gostujočega branilca, le našel žogi pot v mrežo. V 42. minuti pa je sledila velika napaka v obrambi domačih, ki jo je odlična podaja Senijada Ibričića razrezala na pol in Sandiju Križmanu ni bilo težko popolnoma neoviranemu zabiti gol za izenačenje. V prvem polčasu, ki se je končal z izidom 1:1 so bili domači boljši, a tudi nenatančni v zaključkih akcij.

V drugem polčasu ni bilo potrebno predolgo čakati na novo vodstvo Celjanov. Ti so v deseti minuti nadaljevanja preko Daliborja Volaša povedli, a kaj ko domači niso zdržali dolgo v vodilnem položaju. Kozlički, če smo povsem natančni Senijad Ibričić, so izenačili že čez štiri minute. Po tem zadetku nekdanjega reprezentanta BiH, ki je postregel s pravim slalomom med domačimi branilci, smo videli napadalno igro na obeh straneh, kajti remi ne bi zadovoljil nobene strani. Moštvi sta bili do sedaj še v igri za Evropo, po današnjem remiju pa se zdi, da bo nastopanje v evropskem pokalu v naslednji sezoni tako za grofe kot za kozle zgolj pobožna želja. V 77. minuti je bil sicer Antolović že premagan, a kaj ko je Volašu, otroku Kopra, veselje preprečila vratnica. Kot smo že omenili, remi ni zadovoljil niti Jovićevića niti Pamića.

Celjani v naslednjem krogu odhajajo na gostovanje k že podpisanim Radomljam, Koprčani pa bodo na Bonifiki gostili Domžalčane.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Gašper Krvina
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Derbi dneva v Kopru ni prinesel zadetkov

Visokoleteči Muraši so se v 18. krogu Prve Lige Telemach podali na slovensko obalo, kjer s…