Občinski svet Mestne občine Kranj je sprejel sklep o postavitvi razsvetljave na kranjskem stadionu. Triglav Kranj, ki je edini prvoligaš brez možnosti igranja nočnih tekem, si tako v bodoče lahko obeta igranje tudi v večernih terminih.


“Občinski svet je soglasno podprl projekt razsvetljave na kranjskem stadionu. Svetniki na čelu s podžupanom Černetom in županom Rakovcem so sprejeli prerazporeditev sredstev in tako omogočili, da se lahko aktivno pristopi h izvedbi projekta. Tako se Kranj postavlja ob bok sodobnim športnim mestom. Ob podpori Ministrstva za izobraževane, znanost in šport ter Nogometne zveze Slovenije pričakujemo sofinanciranje projekta tudi s strani Fundacije za šport. Projekt bo zaključen v roku enega leta, kar bo najlepše darilo ob 100 letnici kluba. Samo želimo si, da bodo novi reflektorji dodatna spodbuda za naše igralce. Iskrena hvala vsem, ki so si vrsto let prizadevali, da bomo končno konkretizirali tako potreben projekt,” je dejal predsednik NK Triglav Kranj Beno Fekonja.

Investicija je ovrednotena na dober milijon evrov in bo pokrivala tudi atletsko stezo okoli nogometnega igrišča. Žarometi bodo imeli svetilnost 1400 luxov, kar zadostuje pogojem Uefe za igranje v evropskih klubskih tekmovanjih.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znana enajsterica sezone in podeljene nagrade za najboljše igralce v 1. SNL

Krog pred koncem so člani sindikata SPINS izbrali najboljše posameznike v Prvi Ligi Telema…