Sreda bo ljubiteljem slovenskega nogometa ponudila kar štiri zanimive dvoboje. Olimpija bo prvo pomladansko zmago lovila proti Gorici, pristaši Maribora v obračunu z Radomljami načrtujejo nove tri točke, v Velenju pa bomo pričal sosedskemu spopadu Rudarja in Celja. Nič manj zanimivo pa ne bo niti v Domžalah.


Ob Kamniški Bistrici bodo gostovali Kidričani, ki so spomladi vknjižili že sedem točk, s skupno desetimi točkami v zadnjih petih ligaških preizkušnjah pa so od rdečih uspešnejši zgolj Koprčani, ki so sicer svoje obveznosti opravili že včeraj. Aluminij ima v domžalskem Športnem parku, da z novim presenečenjem še pobegnejo zadnjim Radomljam in se z nekaj sreče približajo sedmemu Rudarju. “Na domžalski stadion se odpravljamo samozavestno, ker vemo, da bomo dali od sebe vse. Zadovoljni bomo najmanj s točko, saj je vsaka odigrana tekma pomembna, da dosežemo cilj in to je obstanek v prvi ligi,” poudarja Mihael Rebernik.

Kidričane po tekmah s konkurenti za obstanek v prihodnjih tednih čaka zahteven spored, saj si bodo eden za drugim sledili obračuni s klubi, ki se borijo za Evropo. V nekdaj dneh čakata rdeče tekmi z Domžalami in Olimpijo, Žiga Škoflek pa je že pred dnevi v pogovoru za naš portal poudaril, da bodo s soigralci v tekmi krenili brez psihološkega pritiska: “V teh tekmah nimamo ničesar izgubiti. Na roko nam gre tudi to, da smo res dobro krenili v pomlad, medtem ko sta Olimpija in Domžale v nekakšnem krču in nadaljevanja sezone niso začeli najbolje. Kljub temu pa ostajajo v vlogi favorita. V prihajajoče tekme gremo povsem neobremenjeni, to so za nas tekme, na katerih moramo uživati in skušati presenetiti nasprotnika. Zakaj pa ne? Če smo presenetili že Maribor, zakaj ne bi tudi Domžal in Olimpije?”

Prav nasprotno velja za nogometaše Domžal, saj morajo rumeni po nekaj pomladanskih spodrsljajih pričeti z nabiranjem prepotrebnih točk, saj so se Goričani približali na šest točk zaostanka. Tega se zaveda tudi mladi Jan Repas. “Tekme si bodo sledile zelo hitro in pomembno je, da imamo pri tem širok kader. Vsak bo moral pomagati ekipi po najboljših močeh, da bomo iz vsake tekme lahko iztržili največ. Pred nami je ključno obdobje v sezoni, kar pomeni, da si spodrsljajev ne smemo več privoščiti,” poudarja otrok Domžal in dodaja: “Tekma bo zelo težka. Res je, da Aluminij zaseda deveto mesto, a to na igrišču ne igra nobene vloge. Slovenska liga je izjemno izenačena in vsak lahko premaga vsakogar. V vsako tekmo gremo borbeno in z željo po zmagi. Tako bomo morali nastopiti tudi v sredo, saj v nasprotnem primeru ne moremo premagati nikogar.”

Domžalčani z Aluminijem še niso izgubili, v šestih tekmah so oddali zgolj točko, nov remi pa bi bil za varovance trenerja Simona Rožmana zagotovo neuspeh. “Aluminij zelo spoštujemo, saj gre za kompaktno in organizirano ekipo. Na tekmi bomo morali pokazati 110 odstotkov svojih sposobnosti. Z disciplino v igri in dobro vsebino bomo poizkušali iztržiti najboljši rezultat. Zavedamo se, da nam ne bo lahko,” opozarja Miha Blažič, ki bi lahko že kmalu v svoji družbi pozdravil povratnika na igrišča Gabra Dobrovoljca.

Domžalčane tako kot Maribor in Olimpijo čaka zahteven spored, saj jih do sredine aprila čaka kar pet preizkušenj, se bo dvakratni prvak v zahteven izziv podal z izjemno pomembno zmago?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Za konec še derbi kroga v Stožicah

Danes ob 18. uri se bo v Stožicah pričela še zadnja tekma 17. kroga državnega prvenstva. V…