Domžale

3 ‐ 0

Gorica

24.09.2014 19:00
StadionDomžale: Športni park
Glavni sodnikAndrej Žnidaršič
Zeni Husmani
Uroš Korun
Rudi Požeg Vancaš
Nejc Vidmar
Nejc Skubic
Kenan Horić
Aladin Šišić
Benjamin Morel
Solomon Enow
Matija Širok
Luka Majcen
Amedej Vetrih
Alessio Innocenti
Lorenzo Pasqualini
Dejan Žigon
Menjave
Darko Zec
Dejan Milić
Veljko Simić
Alen Ožbolt
Anže Jelar
Matej Podlogar
Žiga Kous
Stephen Ayodele Makinwa
Marshal Mfon Johnson
Sandi Arčon
Tine Kavčič
Zeni Husmani (40.)
Anže Jelar (40.)
Kenan Horić (58.)
Veljko Simić (63.)
(14.) Dejan Žigon
(46.) Luka Majcen
(46.) Stephen Ayodele Makinwa
(70.) Sandi Arčon

V domžalskem športnem parku sta se pred petstoglavo publiko pomerila vodilno moštvo Domžal in Gorica, ki je po odlični lanski sezoni in številnih spremembah, letos nekoliko razočarala.


V vlogi favorita so bili torej domači in res so po začetnem otipavanju kaj hitro prevzeli pobudo. Do prve polpriložnosti je prišel Šišič, ki je z volejem poskušal zadeti po podaji s kota, a so njegov strel gostje blokirali. Nato je neuspešno streljal še Požeg Vancaš, vmes pa je bil gostujoči strateg Apoloni prisiljen opraviti tudi prvo menjavo. Žigon, ki se je poškodoval že v prvi minuti, je moral iz igre, vanjo pa je vstopil Denilton Venturim. Igra se je po nekaj neuspešnih napadih domačinov v sredini prvega polčasa precej umirila, do najlepše priložnosti pa so nenadejano prišli gostje iz Nove Gorice, a je strel Innocentija nekdo od domačih branilcev izbil z golove črte. Nasploh so sinje modri z agresivnim pokrivanjem v tem obdobju dobro omrtvičili moštvo Domžal, tako da je ob precejšnji previdnosti na obeh straneh žoga večinoma krožila med obema kazenskima prostoroma. Gledalci vse do zaključka polčasa niso videli kakšne resne priložnosti, morda gre omeniti le Hentyjev strel z glavo, ki pa ni predstavljal nobene nevarnosti za domačega vratarja Vidmarja. Nato pa sodnikov podaljšek, do žoge je zopet prišel Henty in dobro streljal s kakšnih dvajsetih metrov, a se je še enkrat izkazal rekorder Vidmar. Prvi polčas se je tako zasluženo končal brez zadetkov, že pred odmorom pa je moral po prisilni menjavi poseči tudi Elsner, poškodovanega Husmanija je zamenjal Jelar.

V drugi del so nekoliko bolje krenili Goričani, prvi strel pa je sprožil danes razpoloženi Henty, a je žoga zletela za malo preko vrat. Gostje iz mestna vrtnic so v slačilnici očitno ugotovili, da lahko danes ob Kamniški Bistrici izvlečejo tudi kaj več od točke, saj so v nadaljevanju zaigrali precej bolj pogumno kot v uvodu, a se jim je to hitro maščevalo. Domači so v svojem značilnem stilu namreč uspeli povesti, potem ko je po lepi podaji Šišiča nemočnega Simčiča z glavo ugnal Aneff. Navdušenje na tribunah, kjer je z navijanjem poskušala tudi neka nova skupinica domačih mladeničev, se še ni dobro poleglo, ko so ravbarji zadeli še drugič. V glavni vlogi je bil tokrat bošnjaški branilec Horić, ki je po zmedi v goriškem kazenskem prostoru žogo potisnil v prazna vrata in, vsaj tako se je zdelo, praktično že odločil srečanje. Defenzivno naravnana domača vrsta Gorici namreč ni dopuščala resnih priložnosti, nasprotno, v protinapadih je bila celo nekoliko bolj nevarna. Po enem izmed njih so domači prišli do kota, po kotu pa je po podaji Skubica s prefinjenim strelom v spodnji kot Parker dosegel še tretji zadetek na tekmi. Goričani, ki sta jih povsem presekala že prva dva zadetka, enostavno niso imeli dovolj moči za preobrat in zadnjih deset minut sta moštvi le še čakali na konec tekme. Ko ga je sodnik Žnidaršič tudi odpiskal, se je lahko v Domžalah začelo novo zasluženo slavje. Elsner in njegovi varovanci so taktično nadigrali še enega nasprotnika, Vidmar pa je podaljšal svoj rekord neporaženosti.

Foto: Lado Vavpetič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Tomić kljub sem težavam Olimpije ostaja optimist

Olimpijo v nedeljo čaka gostovanje v Domžalah, kar bo za Zmaje prva tekma po težavah s kor…