Predsednik in mecen ljubljanske Olimpije Izet Rastoder je po včerajšnjem remiju s Koprom in novem razočaranju nad sodniki, ki po igranju Mavriča z roko, niso pokazali na najstrožjo kazen, na današnji tiskovni konferenci povedal kar nekaj pikrih predvsem na račun Nogometne zveze Slovenije in sodniške organizacije.


“Nogomet je ugrabljen s strani posameznikov na NZS in sodniške organizacije. Sprašujem se, ali igramo za navijače ali za posameznike, ki pobirajo dobiček. Ali ima sploh še smisel vztrajati?” je bil oster predsednik zeleno-belih, ki je bil v nadaljevanju tiskovne konference še ostrejši: “Nastaja vtis, kot da nekateri sodniki igrajo na stavnicah. Glede na storjene napake dvomimo, ali gre res za človeško napako ali pa za namerno.”

Rastoder je opozoril tudi na delegiranje nekaterih tekem in v prvi vrsti opozoril na včerajšnji obračun s Koprom, ki je bil ob 18. uri odigran v močni pripeki, ter na zasneženi pokalni derbi z Mariborom, ki ga NZS, po besedah ljubljanskega poslovneža, kljub svarilom iz kluba ni hotela odpovedati in prestaviti. Tekma je bila sicer po nekaj minutah prekinjena in prestavljena na kasnejši termin, ljubljanski prvoligaš pa je moral vseeno poravnati stroške v višini 50 tisoč evrov, ki so šli v glavnem za varnostno službo. Obenem je Olimpija še opozorila tudi na termin naslednjega večnega derbija, ki je sicer delegiran za 3. avgust, kar je sicer ravno med obema evropskima preizkušnjama Maribora in Olimpije, v kolikor bosta najboljša slovenska kluba seveda napredovala v tretji krog kvalifikacij. Po neuradnih podatkih naj bi bilo srečanje odigrano že ob 16. uri, kar pa ob visokih temperaturah ni najprimernejša ura za takšne fizične napore.

“Razporede delajo ljudje v klimatiziranih prostorih, mi pa se sprašujemo, kaj počnemo. Klubi ne vemo, od kod naj vzamemo denar za varovanje na tekmah, termini pa so razporejeni tako, da gledalce odvračajo od ogleda,” s kritiko tudi v nadaljevanju ni skoparil Rastoder, ki je opozoril tudi na podcenjevanje slovenskega prvenstva tudi s strani selektorja članske reprezentance Katanca, ki po njegovem mnenju daje premalo priložnosti nogometašem iz Prve Lige, ki posledično zato tudi izgubljajo dodaten motiv za dokazovanje.

Vodstvo ljubljanskega prvoligaša bo skušalo rešitev poiskati do septembra, k sodelovanju in iskanju najboljše rešitve so pozvali odgovorne na zvezi, nadaljni korak je sestanek vseh desetih prvoligašev, Rastoder pa je na tiskovni konferenci omenjal tudi stavko pred prostori NZS, ki je kot skrajnost omenil tudi morebiten odhod iz kluba in slovenskega nogometa.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Mariborčani v soboto računajo na podporo s tribun

Nogometaši Maribora bodo v soboto v Ljudskem vrtu, kot kaže, Domžale gostili pred lepo zas…