V splitskem Hajduku, katerega član je od konca januarja tudi Marko Ranilović, na Poljudu pa od poletja naprej igra tudi Dejana Mezga, je včeraj očitno znova počilo. Igor Tudor, dolgoletni branilec Juventusa, je tik pred začetkom spomladanskega dela sezone zapustil trenerski stolček dalmatinskega ponosa.


Hajduk v soboto popoldne čaka gostovanje na reški Kantridi, nogometaše pa bo v Jadranskem derbiju očitno vodil nov strateg. In zakaj o odhodu Tudorja pišemo na SNPortalu? Po poročanju Slobodne Dalmacije naj bi bil za odstop Tudorja “kriv” branilec novomeške Krke, Nikola Žižić. 27-letni branilec Krke, ki se je v preteklosti preizkušal tudi v Turčiji, je bil velika želja 36-letnega stratega, na Hrvaškem prestopni rok namreč ostaja odprt vse do 16. februarja, saj je nekdanji hrvaški reprezentant želel ojačati obrambo Hajduka, ki je jeseni na 19 tekmah prejela 28 zadetkov, precej več kot vodilna rivala Dinamo in Rijeko.

Žižić ima s Krko sklenjeno pogodbo do konca sezone, zato bi moral Hajduk za visokoraslega branilca plačati odškodnino, ki pa naj bi bolj kot ne simbolična, čemur pa vodstvo kluba s Poljuda ni bilo naklonjeno. Glede na slabo finančno sliko kluba so namreč usmeritve jasne, saj želijo v ospredje potisniti mlade izdelke lastne nogometne šole, z izkupičkom morebitnih prodaj krpati nastale luknje v proračunu.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljši igralec Kopra vse bližje selitvi v Romunijo

Za Andrejem Kotnikom je odličen prvi del sezone, v kateri je 27-letnik na 20 prvoligaških …