Nogometaši Maribora se v tem trenutku že potijo na uradnem treningu pred jutrišnjo tekmo osmine finala Evropske lige. Nasprotnik je znan že nekaj časa, vijoličasti so se na moštvo Seville dobro popravili, strateg Maribora Ante Šimundža si je nedeljski obračun z Valencio ogledal tudi v živo.


“Ekipa Seville potrdila kakovost. Ob tem pa spoznanje, da ima red in disciplino v igri. Zaradi številnih rotacij naši tekmeci ne sodijo med predvidljive ekipe. Je pa opazno, da so ne glede na zasedbo na posamezni tekmi klub velikega imena, ugleda. Igralci se tega zavedajo in se soočajo z odgovornostjo, ko si oblečejo dres. Zanimajo jih le visoki dosežki,” je o andaluzijskem klubu za spletno stran mariborskega kluba povedal 42-letni strateg, ki na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan, na katerem bo čez dober teden gostovalo tudi njegovo moštvo, ni videl zadetkov. Sevilla tako že šesto tekmo zapored v domačem prvenstvu ni uspela priti do zmage, varovanci trenerja Unaija Emeryja so trikrat remizirali in trikrat tudi izgubili, a so imeli proti Valencii tudi svoje priložnosti: “Valencia je bila boljša v prvem polčasu, v drugem pa je prevladovala Sevilla. Po poteku dogodkov lahko obžalujejo, da si niso priigrali treh točk, zastreljali so tudi enajstmetrovko. Imeli so igralca več, potisnili Valencio, ki se je dobro branila, na njihovo polovico igrišča, večjih priložnosti pa si niso uspeli pripraviti. Nogometaši Seville so nevarni iz prekinitev, a imajo tudi določene slabosti in jih bomo skušali izkoristiti.”

Vodja španske ekipe je nedvomno hrvaški reprezentant Ivan Rakitić, na katerega opozarja tudi Šimundža, a obenem opozarja, da bo nevarnost pretila tudi iz drugih strani: “Kapetan Rakitić narekuje tempo, od njega je odvisno, ali bo igra hitrejša ali počasnejša. Njihov kapetan dela razliko na sredini igrišča, a seveda ne zmore vsega sam. Rakitić je gonilna sila, bo pa nevarnost pretila tudi z drugih strani. Temeljito se bomo pripravili, vendar zaupamo vase in bomo iskali svojo pot do nove uspešne predstave.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Remi na tekmi spodnjega dela lestvice

Danes sta se ob 17.30 uri pomerili ekipi, ki zasedata zadnji dve mesti v elitni Prvi ligi …