[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=586]

Celjani iz Ljudskega vrta odhajajo z remijem in veliko točko, vijoličasti pa so grofe na zadnjih šestih obračunih premagali le dvakrat. Začetek tekme je nakazal, da bomo v Ljudskem vrtu spremljali enosmerni promet proti vratom gostov, Mezga je Maribor v vodstvo povedel v 11. minuti, domače pa je presekal razveljavljeni zadetek Fajića, ki je bil po mnenju sodnikov v prepovedanem položaju. Celjani so izenačili v 32. minuti, ko je Gobec realiziral najstrožjo kazen, a so domači preko Fajića povedli že v naslednji minuti. Celjani so do točke prišli v 61. minuti, ko je po kotu zadel Rajsel, grofje pa so v nadaljevanju srečanja uspeli odbiti vse poizkuse domačih nogometašev.


Gostujoči strateg je v štajerski prestolnico pripotoval z oslabljeno zasedbo, saj so zaradi poškodb manjkali kar štirje centralni branilci Krajcer, Žitko, Vasov in Centrih, zaradi česar je v osrčju obrambe zaigral kar Jugović. Rus pa ni mogel računati niti na Močića in vratarja Kotnika, zaradi česar je mrežo grofov branil izkušeni Mujčinović. Šimundža je imel na izbiro precej širši kader, saj je pogrešal le Črnica in Vilerja, kljub temu pa je znova nekoliko premešal začetno enajsterico.

Mariborčani so hitro krenili v napad in v 3. minuti tekme zapretili preko Milca, Mujčinović je poizkus iz razdalje odbil za gol, po kotu pa je po podaji Tavaresa do strela iz roba kazenskega prostora prišel Šuler, ki je meril preko vrat. Domači so po domiselni akciji do zadetka prišli v 11. minuti, ko je Tavares s predložkom iz leve strani igrišča v kazenskem prostoru iskal Fajića, ki ni uspel sprožiti proti golu, zato pa je žogo zaustavil Mezgi, ki je sprožil iz 14 metrov in zadel v desni spodnji kot gostujočih vrat. Gostje so do prvega poizkusa prišli v 15. minuti, Zajc je sprožil visoko preko vrat. V 25. minuti je iz desne strani kazenskega prostora znova sprožil Milec, ki pa ni našel poti do mreže Celja. Minuto zatem se je mreža Celjanov zatresla še drugič, Filipović je prestregel mlačno podajo Korošca in krenil proti vratom gostov, zaposlil Fajića, ki je žogo spravil za hrbet Mujčinovića, a je Skomina po signalizaciji pomočnika Vidalija zadetek razveljavil zaradi prepovedanega položaja. V 32. minuti so Celjani prišli do izenačenja, Verbiča je po prodoru v kazenskem prostoru podrl Šuler, Gobec pa je uspešno izvedel najstrožjo kazen, čeprav je bil Handanović blizu obrambe. Vijoličasti so znova povedli minuto kasneje, ko je iz razdalje sprožil Milec, Mujčinović je žogo odbil, odbitek pa je v mrežo pospravil Fajić, ki je žogo ob desni vratnici spravil preko gostujočega čuvaja mreže. V 36. minuti bi lahko gostje znova izenačili, prvi pomočnik Praprotnik ni dvignil zastavice ob prepovedanem položaju Bajdeta, ki je po levi strani prodrl v kazenski prostor domačih, nato pa iz levega roba sprožil preko domačih vrat. Do konca prvega polčasa pa beležimo še poizkus Gobca iz prostega strela, ki pa je meril mimo vrat.

Začetek drugega dela igre je bil precej bolj zaspan kot prvi polčas. Sodnik Skomina je v 52. minuti, potem ko sta v zadnjih minutah prvega polčasa porumenela Fajić in Filipović, po prekršku nad Tavaresem rumeni karton pokazal še Bilaliju. Prvi poizkus v drugem polčasu je dobrih 1500 gledalcev videlo v 56. minuti, ko je iz prostega strela poizkušal Zajc, žoga pa je končala v naročju Handanovića. Celjani so do izenačenja prišli v 61. minuti, ko je po podaji iz kota Verbič na prvi vratnici podaljšal do osamljenega Rajsela, ki sta mu Šuler in Filipović pustila preveč prostora, nekdanji član PSG-ja pa je žogo z glavo spravil za hrbet Handanovića. Mariborčani so po izenačenju zopet resneje krenili v napad, a si resnejših priložnosti niso uspeli pripraviti, zato pa so v 68. minuti do velike priložnosti prišli gostje, saj je iz roba kazenskega prostora močno sprožil Bajde, Handanović pa je žogo odbil v kot. Minuto zatem je bilo vroče tudi na nasprotni strani igrišča, po kotu je do strela prišel Mertelj, ki pa je iz 20 metrov streljal preko gola. Razpoloženi Bohar je v 71. minuti po prodoru zaposlil Fajića, ki pa se je ob sprejemu žoge znova zapletel in priložnost je splavala po zlu. Slednji se je pet minut zatem, po novem spodrsljaju prvega pomočnika Praprotnika, ki ni dvignil zastavice ob prepovedanem položaju bosanskega napadalca, znašel v novi priložnosti, a iz desne strani kazenskega prostora meril ob daljši vratnici. Mujčinović je v 83. minuti poizkus Cvijanovića, ki je streljal iz 20 metrov, odbil v kot, po katerem pa domači niso bili nevarni. Mariborčani so v zaključku tekme obkolili kazenski prostor gostov, gledalci pa so zadnjo priložnost na tekmi videli v zadnjih sekundah tekme, ko je Mujčinović zaustavil poizkus Fajića.

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Lahko Aluminij prekriža načrte Kopra?

Danes, v zgodnjem popoldnevu, se bosta v Kidričevem pomerila, domači Aluminij in trenutno …