Medtem ko se nogometaši Maribora pod vodstvom novega/starega trenerja Darka Milaniča pripravljajo na jutrišnji obračun z Olimpijo, je jasno, da bo Aleksander Rajčević izpustil tudi tretji večni derbi sezone, posledično pa tudi četrtega. Po ponovni poškodbi kolena je moral branilec po zgolj nekaj mesecih in vsega nekaj tednov po vrnitvi na igrišča znova na kirurško mizo.


Tako kot konec julija v Domžalah, si je Primorec na enem od treningov v Ljudskem vrtu poškodoval sprednje križne vezi desnega kolena. Izkušenega nogometaša čaka ponovitev scenarija z druge polovice lanskega leta, dolgo in zahtevno okrevanje, na nogometne zelenice pa se bo Rajčević lahko vrnil šele v prvi polovici prihodnje sezone. Kot je ob slovesu od bolnišnične postelje dejal za klubsko spletno stran, je takoj po ponovni poškodbi že mislil, da to pomeni tudi konec nogometne poti. “Seveda ni dobro, je pa vsaj boljše kot tistega nesrečnega dne, ko sem obnovil poškodbo. Priznam, da se mi je stemnilo pred očmi. Takoj sem imel občutek, da se je vse skupaj ponovilo. Skozi misli so šle same neprijetne zadeve, pomislil sem, da je to morda tudi konec igranja nogometa. Da je bil ves trud v preteklih mesecih zaman,” je priznal eden od sedmerice nogometašev, ki so v preteklosti že igrali pod vodstvom trenerja Darka Milaniča.

A kot poudarja sam, drugega scenarija, kot vrnitve na igrišča, ni. “Po pogovoru z zdravniki, ljudmi v klubu in soigralci se mi je volja začela vračati. Če že moram, bom vse to še enkrat dal skozi. Negativne misli sem si izbil iz glave in se sprijaznil, da bom še enkrat šel po poti, ki sem jo prehodil v preteklih mesecih. Pred menoj je trdo delo, garanje,” je sklenil Rajčević, ki mu tudi v uredništvu SNPortala želimo hitro in dobro okrevanje.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Številne spremembe v Sežani, Kraševci ostali še brez izkušenega stebra obrambe

Pomembni odhodi iz sežanskega Tabora se manj kot tri tedne pred pričekom sezone nadaljujej…