Steber mariborske obrambe si lahko oddahne, današnja artroskopija desnega kolena je namreč pokazala, da operacija ni potrebna, zaradi česar se je uresničil lepši scenarij. Res, da bo moral 26-letni Primorec počivati šest tednov, vendar je v primerjavi s šestimi meseci to vseeno precej kratka doba. Poseg je na ortopedskem oddelku UKC Maribor opravil dr. Matjaž Vogrin, sicer tudi klubski zdravnik, ki je po operaciji za klubsko spletno stran povedal sledeče: “Počistili smo meniskus, ni bilo treba opraviti rekonstrukcije križne vezi, rehabilitacija bo trajala šest tednov. Aleksander bo še prenočil pri nas in v soboto že lahko gre domov.”


Odleglu je tudi branilcu, ki z nasmehom na obrazu čaka na popolno okrevanje in nove delovne izzive: “Priznam, da mi je odleglo. Zelo sem vesel, da ni bilo treba operirati križne vezi. Hvaležen sem dr. Vogrinu za uspešen poseg in celotnemu osebju v bolnišnici. Vsi so lepo skrbeli zame, zdravnik pa mi je tudi dovolil vpogled v njegovo delo. Lahko sem opazoval, kako mi je ‘uredil’ koleno (smeh).”

“Ni prijetno, a se je treba sprijazniti. Tudi to je sestavni del športa. Sicer se je težko soočiti s prisilnim premorom, ker je zame to najresnejša poškodba doslej, toda moram razmišljati pozitivno. Verjamem v uspešno, dovolj hitro okrevanje. Trdo bom delal, da se vrnem na igrišče. Izpolnjeval bom vsa navodila in vmes stiskal pesti za soigralce, da uspešno nadaljujejo sezono ter uresničijo vse cilje. Verjamem, da bi ob uspešnem okrevanju pred koncem sezone že lahko začel s prvimi aktivnostmi in se potem brez bolečin pojavil na začetku priprav pred novo sezono,” je za spletno stran povedal še Rajčević, ki je že nekaj nepogrešljivi član vijoličaste zasedbe, brez katerega si zadnjo linijo težko zamislimo.

Mariborčani imajo sicer pred nedeljsko tekmo precej težav s poškodbami nogometašev, saj poleg Rajčevića zagotovo ne bodo igrali Timotej Dodlek, Dejan Mezga in Matija Smrekar, vprašljiva pa sta tudi kapetan Marcos Tavares in Nusmir Fajić.

Avtor: Peter Dominko

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Šimundža zadovoljen s predstavo, a opozarja

Na prvi tekmi sezone je Maribor pred domačim občinstvom na stadionu Ljudski vrt pokazal sv…