Privrženci vijoličastih so v minulih dneh precej nejevoljno zmajevali z glavo, saj sta zaradi težav z zdravjem manjkala kar dva stebra prve enajsterice. Aleksander Rajčević si je na tekmi v Novi Gorici poškodoval koleno, Jean Philippe Mendy pa je zaradi udarca v glavo in predel prsnega koša že nekaj dni hospitaliziran v UKC Maribor.


Zgodba o poškodbi Rajčevića se je dobro razpletla, saj se bo Primorec hitro vrnil na igrišča, še vedno pa ni povsem jasna diagnoza o poškodbi francoskega napadalca. O stanju Mendya je več povečal dr. Matjaž Vogrin, klubski zdravnik mariborskega prvoligaša: “Zdravstvene težave so se pojavile po tekmi s Triglavom, ko je Jean-Philippe začel tožiti za slabostjo, na splošno se je slabo počutil in ob tem navajal še vrtoglavice. Klinična slika ni bila povsem jasna. Med tekmo je namreč prejel udarec v glavo in udarec v prsni koš, prestopili smo k diagnostiki, pričeli z diagnostično obravnavo, ki pa še ni končana.”

“Laboratorijski izvidi niso bili v redu, kazali so na povišane vnetne parametre. Nato je bila po konzultaciji internistov in infektologov uvedena antibiotična terapija, po kateri se zdaj Mendy boljše počuti, vendar dokončnega odgovora, od kod izvira, kakšno je to vnetje, še nimamo. Trenutno lahko povemo le to, da diagnoza še ni postavljena in tudi zdravljenje še ni zaključeno. Predvidene so nekatere dodatne preiskave, magnetna resonanca, testiranja cikloargometrije in podobno. Pričakujemo, da bo diagnostika zaključena v prihodnjem tednu. Takrat bomo lahko tudi dokončno podali diagnozo, ki v tem trenutku še ni jasna. Ob tem pa napovedali, kdaj bi se Mendy lahko vrnil na igrišče,” je o Mendyu še povedal dr. Vogrin.

Precej bolj zadovoljen je lahko Rajčević, ki je poškodbo staknil v zaključku dvoboja z Goričani, potem ko je eden goriških nogometašev padel pred golom Handanovića in pod seboj pokopal še Rajčevića. Steber mariborske obrambe pa si lahko vseeno oddahne, saj ga čaka le še dober teden zdravljenja oziroma rehabilitacije, zato bo lahko soigralcem pomagal v zaključku jesenskega dela sezone, tudi na obeh tekmah skupinskega dela Evropske lige: “Pri Rajčeviću je šlo za poškodbo kolenskega sklepa. Poškodovano je bilo drugo koleno kot pred nekaj meseci. Obstajal je resen sum, da gre za poškodbo medialnega meniska in ligamentarnih struktur, vendar je magnetna resonanca pokazala, da ti sumi niso utemeljeni. Stanje ni tako hudo, da bi zahtevalo operativno zdravljenje, tudi sam se bistveno bolje počuti. Zdravljenje bo konzervativno. Trajalo bo predvidoma en teden, morda še kakšen dan več in potem bo Aleksander sposoben za ponovno igranje.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Domžalčani do pomembnih točk

Zaostali obračun 25. kroga državnega prvenstva med Domžalami in Koprom so dobili dvakratni…