Aleksander Rajčević je zaradi okrevanja po poškodbi kolena, ki je nastradalo na tekmi drugega kroga državnega prvenstva, izpustil jesenski del sezone. Izkušeni Primorec je do začetka priprav na nadaljevanje sezone povsem okreval in v minulih tednih odigral tudi nekaj tekem. A tik pred pred uvodno pomladansko preizkušnjo se je branilec vijoličastih znova poškodoval.


“Izjemno mi je žal, da se je znova poškodoval Rajčević. Gre za fanta, ki je lahko vzor vsem ostalim, saj je v svoje telo po poškodbi vložil veliko energije. Žal pa si je pred dvema dnevoma na treningu poškodoval isto koleno. Podrobnosti še ne poznamo, upamo pa, da bo situacija čim boljša in se bo čimprej vrnil v ekipo,” je na včerajšnji novinarski konferenci pred nadaljevanjem državnega prvenstva dejal mariborski strateg Krunoslav Jurčić. Tedaj še ni bilo znano, da bo moral Rajčević znova prestati operativni poseg.

Potrebnost tega je za spletno stran mariborskega kluba potrdil dr. Matjaž Vogrin, vodja zdravniške službe: “Aleksander je imel opravljeno rekonstrukcijo kolenskega sklepa že pred osmimi meseci. Rehabilitacija je, ob izjemnem trudu igralca, potekala nadvse uspešno, tako da je brez težav prestal naporne priprave in odigral predvidene preizkušnje. Na treningu v zaključnem delu priprav pa se je znova poškodoval. Preiskave so pokazale, da gre za resnejšo poškodbo ligamentov, tako da bo potrebna ponovna operacija. Kako dolgo bo tokrat trajala rehabilitacija, v tem trenutku še ni mogoče oceniti.”

Rajčević, ki bi po vsej verjetnosti pričel jutrišnji obračun proti Celju, si je desno koleno, ki je bilo poškodovano že pred meseci, načel po enem od posredovanj na treningov.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Riera za Athletic: “Opravičilo navijačev. Ne potrebujem ga!”

V obširnem intervjuju za ugledni športni portal “The Athletic” je Albert Riera…