Maribor po dvoboju z Radomljami, ki je prekinil serijo petih porazov, na zmago čaka že pet tekem, obračun z zadnjo ekipo prvenstva ni ponudil zmagovalca. Tekma v soboški Fazaneriji, v kateri se je zbralo okrog tisoč gledalcev, se je zaključila z izidom 1:1, gostitelji so povedli z golom Marka Nunića, a so se Štajerci vrnili po golu Marcosa Tavaresa.


Sicer redkoštevilni gledalci so hitro dočakali prvo priložnost, že v drugi minuti je nekoliko sebično zaključil Tavares, ki pa ni bil natančen. A tudi Radomljani niso ostali dolžni. Po mlačnem posredovanju Vilerja je bil po predložku slabo postavljen tudi Rajčević, a je na mariborsko srečo pred Jakovljevićem pravočasno posredoval Palčič. Tri minute zatem je po novem predložku z desne v prazno zaplaval Obradović, a so gostje na srečo iztržili zgolj kot. Po nekaj grožnjah Radomljanov so se prebudili tudi Štajerci, ki so prevzeli pobudo. Po nekaj prodorih Bajdeta je bil po desni strani igrišča še nekoliko nevarnejši Ahmedi, ki je bil v 14. minuti udeležen tudi v akciji za dotlej najnevarnejši udarec. Odbita žoga je končala pri Vilerju, ki se je odločil za udarec z 20 metrov, meril v daljši kot, a je sicer pokriti Ivačič dobro posredoval. Čuvaj radomeljske mreže je bil na mestu tudi tri minute kasneje, ko je s 25 metrov meril Pihler. V 23. minuti je po predložku Palčiča streljal Tavares, a je Ivačič odbil v kot, najbližje vodstvu pa so bili vijoličasti v 31. minuti. Ahmedi je poslal nevaren predložek pred gol, tam pa se je žoga od enega od radomljanskih branilcev odbila tik mimo desne vratnice. Po nekaj mariborskih poskusih so se prebudili tudi Radomljani, Obradović je moral v 36. minuti posredovati po strelu Nunića, ki je streljal z glavo, a ni povzročil večjih preglavic vratarju Maribora. Za konec polčasa je dvakrat poskusil še Lidjana, a prvič meril čez gol, v drugo pa je bil po novem udarcu na mestu Obradović.

Gostitelji so po spodbudnem zaključku prvega polčasa bolje krenili tudi v nadaljevanje in v 53. minuti tudi povedli. Po kotu se je pred golom Matka Obradovića najbolje znašel Marko Nunić, ki je s strelom pod prečnik Radomlje povedel v vodstvo ter dosegel šesti zadetek, prvega v nadaljevanju sezone. Kmalu po spremembi izida je Milanič potegnil po prvi menjavi in v igro poslal Hotića, ki je dvignil dinamiko v igri Maribora. Štajerci so postali nevarnejši ter v 67. minuti, po lepi akciji Bajdeta, tudi povedli. Bajde je žogo potegnil proti kazenskemu prostoru, nato pa z lepo podajo zaposlil Tavaresa, ki je žogo z vrha kazenskega prostora pospravil v levi spodnji kot radomeljskega gola. Po izenačenju se je igra vnovič umirila, omeniti velja le še 70. minuto, ko se je po podaji z desne strani igrišča ob bližnji vratnici dobro znašel Zahović, a je prvi strelec Maribora z zahtevnega položaja zatresel zgolj zunanji del mreže. Za nekoliko bolj pasivno igro so bili gostje skorajda kaznovani v 78. minuti, ko pa je Nuniću zaključni udarec s pravočasnim posredovanjem preprečil Rajčević. Dvoboj se je nekoliko razživel v končnici srečanja, ko so Mariborčani le krenili v lov na drugi zadetek. V najlepši priložnosti se je v 85. minuti znašel Tavares, a je Ivačič zaustavil poskus kapetana vijoličastih in tekmeca sta se razšla z delitvijo točk.

Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najvišja kazen v minulem krogu pripadla Mariborčanom

Boštjan Jeglič, disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije, je po odigranem 19. krogu P…