V taboru Radomelj, ki bodo v drugem občinskem derbiju sezone v vlogi gostov, se zavedajo vloge, ki jih čaka na jutrišnji tekmi z Domžalčani. Vodilno moštvo Prve lige Telekom Slovenije bo, kljub težavam s poškodbami in odsotnostjo nekaterih nosilcev, v tekmo krenilo v izraziti vlogi favorita, a v taboru ‘mlinarjev’ poudarjajo, da imajo tudi oni recept kako sosedom iz Domžal vsaj deloma pokvariti reprezentančni premor.


“Če bomo odigrali podobno kot prvo tekmo, se lahko nadejamo pozitivnemu rezultatu. Vsekakor pa bomo morali igrati disciplinirano v obrambi, biti borbeni in pustiti srce na igrišču,” je za klubsko spletno stran dejal Luka Cerar, eden od številnih nogometašev Radomelj, ki so v preteklosti nosili tudi dres današnjih nasprotnikov. Z receptom nizkoraslega vezista Radomljanov, ki je v letošnji sezoni odigral trinajst ligaških tekem, se strinja tudi vratar Vjekoslav Andrić, ki je obenem tudi razkril, da so Radomljani med pripravo na obračun z vodilnim moštvo državnega prvenstva ostali tudi brez branilca Denisa Lidjana in poudaril, da bo ključ do uspeha predvsem tekmo odigrati popolnoma osredotočeno in brez napak: “Priprava na takega nasprotnika ni bistveno težja, saj moraš iti v vsako tekmo stoodstotno. Na zadnji tekmi so zaradi poškodbe izgubili še Lidjana, kar bo dodaten ‘hendikep’ za moštvo. Domžalčani imajo tri, štiri hitre napadalce, a se jih da zaustaviti. Na prvi tekmi nad nami niso vršili prevelikega pritiska, ustvarili so si le nekaj priložnosti iz protinapadov. Ne potrebujemo posebnih priprav, na tekmi moramo biti popolnoma osredotočeni na igro in odigrati tekmo brez napak, po katerih ponavadi prejmemo gole.”

Ravno tako nekdanji član Domžal, ki je v letošnji sezoni zaustavil tudi dva od treh strelov z bele točke, poudarja, da bo moštvo trenerja Dejana Djuranovića tudi proti občinskim rivalom krenilo na zmago, ni pa se pozabil dotakniti niti podpore s tribun: “Naš cilj so tri točke, tako kot vsakič. Domžale imajo močno ekipo, navsezadnje so premagali Maribor v Ljudskem vrtu, kar ni lahko. Postavili se jim bomo po robu po najboljših močeh. So dobri, a tudi premagljivi. Veliko nam pomeni podpora s tribun, kar nam daje dodaten zagon. Bomo videli, kaj bo. Zadovoljni bi bili tudi s točko, a seveda ciljamo na tri.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Izjemni prestop Šeška dober denar prinaša tudi Domžalam

Danes je čudežni deček slovenskega nogometa Benjamin Šeško tudi uradno postal rekorder kar…