V Novem mestu sta se na izjemno pomembni tekmi za deveto mesto in, čeprav smo šele v devetem krogu, najverjetneje tudi za obstanek, pomerila domača Krka in Kalcer iz Radomelj. V dosedanjem delu prvenstva sta obe moštvi namreč prikazali daleč najmanj, domači so ob sedmih porazih uspeli premagati zgolj Gorico, medtem ko so bili gostje pred tekmo sploh še brez točke in so s tem postavili neslaven prvoligaški rekord.


V tekmo sta obe ekipi razumljivo krenili izredno previdno, do prvih priložnosti pa so v uvodu prišli gostje. Najlepšo je po podaji iz prostega strela z glavo zapravil Zavrl, kasneje pa je s strelom poizkušal še Rems. Nasploh so rumeni, ki jih je v Novem mestu spodbujalo tudi lepo število navijačev iz Radomelj, v nasprotju z nekaterimi prejšnjimi tekmami začeli zelo dobro, tako da si Krka v prvi polovici prvega polčasa ni pripravila niti ene resne priložnosti. Takrat pa je obramba gostov na čelu z vratarjem Andrićem, ki je tokrat zamenjal nekoliko poškodovanega Balažiča, storila prvo večjo napako, a sta se Kastrevc in Maseko preveč zapletla, tako da je ostalo pri izidu 0:0. Igra se je nato povsem umirila in kakšnih 500 gledalcev z izjemo zelo slabega strela Balkovca več kot četrt ure ni videlo praktično ničesar. Ekipi sta se nato nekoliko prebudili šele v zaključku. Najprej je za domače z glavo meril danes precej aktivni Kastrevc, še nevarnejši pa so bili gostje, za katere sta poskušala Vrhunc iz obrata in Gajič z glavo, a je ostalo pri začetnem izidu. Ob živčni igri so domači zahtevali še najstrožjo kazen, po grobem prekršku nad Snojem pa je Kauber dobil rumeni karton. To pa je bilo v prvem polčasu tudi vse.

Izenačena igra se je nadaljevala tudi v drugem polčasu, ko smo na obeh straneh sicer kmalu videli nekaj polpriložnosti, a vratarja večjega dela še naprej nista imela. Eden od domačih je nato na sredini igrišča poškodoval Cerarja, sodnik Kajtazović ni zapiskal ničesar, gostujoči strateg Djuranović pa je moral opraviti menjavo in v igro je vstopil Bajalica. Iz nič so nato domači nepričakovano prišli do najlepše priložnosti na srečanju. Obramba mlinarjev je storila napako, Fuček se je znašel sam pred vratarjem, a mu je v odločilnem trenutku spodrsnilo in spet nismo videli zadetka. Na drugi strani je kapetan Zavrl še enkrat več poskusil s strelom z glavo, a je tudi tokrat meril mimo vrat. V zaključku se je igra kljub močnemu dežju precej razživela in očitno je bilo, da si obe moštvi zelo želita zmage. Žal pa akcije ne enih ne drugih niso bile pretirano izdelane, tako da kljub nekaj zanimivim situacijam resnih zaključnih strelov nismo videli. Vse do 80. minute, ko je imel zmago Novomeščanov najprej na nogi Perič, a je z bližine meril prek vrat, nato pa je v nasprotnem napadu Smrtnik za Radomlje zadel prečnik. Toda to še ni bilo vse. V predzadnji minuti so namreč gostje prišli do naslednje velike priložnosti, ko je po strelu Seferoviča Pelin odbil žogo, Zavrl pa je z dveh metrov streljal naravnost vanj in s tem v slogu zaključil današnje srečanje, ki se je tako končalo z najbolj nepriljubljenih izidom. Ta je kar realen, saj bi težko rekli, da si je danes kdorkoli zaslužil zmago. Radomljani, ki so bili morda za odtenek boljši, bodo verjetno zadovoljni tudi s točko, saj je ta njihova prva prvoligaška, domači pa tudi, saj so ubranili deveto mesto. A s takšno igro bodo v nadaljevanju težko kogarkoli premagali in stratega Rusu se po novi slabi predstavi verjetno že kar pošteno trese stolček.

Foto: Rok Zore

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Nekdanji zvezdnik Olimpije ostaja brez kluba, se obeta vrnitev v Stožice?

Nekdanji pomemben člen ljubljanske Olimpije bo pri trenutnemu delodajalcu v zimskem presto…