…resda zgolj v prijateljski tekmi, v kateri so predvsem Domžalčani nastopili v močno spremenjeni zasedbi, saj je zaigralo kar pet nogometašev, ki se nahajajo na preizkušnji, in kopica mladih nogometašev. Tudi Radomljani so preizkušali nekaj novih obrazov, eden od njih, Amar Bilogorac, je v 40. minuti tudi načel mrežo Domžal.


Radomljani so sicer zapretili že v tretji minuti, ko se je po strelu Vrhunca izkazal Mulalić. Dve minuti kasneje so bili nevarni tudi Domžalčani, po predložku Žužka je Zukić nekoliko dvignil žogo, ta se je odbila do Kerroucha, ki je z glavo meril mimo leve vratnice. V 14. minuti je Petersons že preigral Andrića, a nato iz težkega položaja stresel le zunanji del mreže. V 31. minuti so bili nevarni tudi gostje, znova je sprožil prodirajoči Vrhunc, ki pa je v zaključku slabo zadel žogo in Mulalić ni imel težav z obrambo. Domači so odgovorili z novim strelom Kerroucha, ki pa je z volej udarcem meril mimo gola. V 40. minuti pa so Radomljani povedli. Avbelj je na desni strani igrišča zaposlil razpoloženega Vrhunca, ki je pred golom našel Bilogorca, ki je žogo poslal v prazno mrežo. Drugi polčas so s priložnostjo odprli gostje, po prodoru Jakovljevića je žoga vseeno končala pri Vrhuncu, ta je žogo namestil Pejiću, ki je streljal v levi kot domačih vrat, a je Mulalić žogo s konicami prstov izbil v kot. Domžalčani so odgovorili v 58. minuti, ko je po predložku Jelarja Pop skorajda premagal svojega vratarja, a za las streljal čez svoj gol. Črne minute Domžalčanov so Radomljani pretvorili v dva zadetka. V 63. minuti je po levi strani pobegnil Gajić, podal v sredino kazenskega prostora, kjer je Primc odbil do Vrhunca, ki je žogo pospravil v prazno mrežo. Štiri minute kasneje se je med strelce vpisal tudi mladi Gajić, ki je tokrat izmenjal vlogi z Vrhuncem. Do konca tekme so si Radomljani pripravili še tri priložnosti, po strelih Jakovljevića in Šipka se je izkazal mladi vratar Malnar, Cerar pa je streljal mimo gola.

Po tekmi s predstavo svojih varovancev Luka Elsner zagotovo ni mogel biti zadovoljen, kar je potrdil tudi v izjavi za klubsko spletno stran: “Zagotovo bo ta skromna predstava vplivala na nadaljnjo politiko kluba pri omogočanju preizkušenj in organiziranju takšnih tekem, ki za potrebe članske ekipe nimajo nobene koristi. Nekateri so dobili možnost, da se izkažejo, a tega niso izkoristili. Število takšnih tekem bomo znižali, saj smo začutili občutno pomanjkanje interesa, da se izkoristi takšno priložnost. To velja za vse igralce, ki so danes nastopili. Izid je bil 0:3, čeprav bi bil lahko tudi 0:10. Če nekateri mislijo, da mi je za takšne tekme vseeno, se močno motijo.”

DOMŽALE 0:3 KALCER RADOMLJE
Bilogorac (40′), Vrhunc (63′), Gajić (67′)
Domžale: Mulalić, Primc, Zupanc, Jovanović, Jelar, Žužek, Arežina, Dobrovoljc, Petersons, Kerrouche, Džoni. Igrali so še: Malnar, Ivkić, Pišek, Paravić, Papež, Kumer. Trener: Luka Elsner.
Kalcer Radomlje: Andrić, Vrhunc, Avbelj, Zukić, Želko, Bilogorac, Jakovljević, Pejić, Zenuni, Pop, Gajić. Igrali so še: Blažević, Bajalica, Šipek, Zorc, Cerar, Jazbec, Piskar. Trener: Dejan Djuranović.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Foto: Celje – Bravo 1:0 (12.8.2022)

V knežjem mestu so pred približno tisoč gledalci Celjani prišli do minimalne zmage proti B…