Radomljani so morali na krstnem prvoligaškem nastopu priznati premoč Koprčanov, ki so slavili z izidom 1:2. Premierna prvoligaška tekma Radomelj se je začela z minuto molka za domžalskega športnega delavca Mirana Kralja, ki je ta teden preminul v 58. letu starosti.


Po prvem sodnikovem žvižgu so Koprčani kmalu pritisnili. Najprej je po prvem kotu Guberca poizkušal Hadžić, nato pa po drugem še Halilović, a sta bila oba nevarna strela preusmerjena mimo vrat. Domači so se nato otresli pritiska in se nekoliko odprli, a niso bili pretirano nevarni, po protinapadu kanarčkov pa je Zukić zrušil Galešića za rumeni karton. Ob podaji s prostega strela se je pred koprskimi napadadalci izkazal domači vratar Andrić, kakšno minuto kasneje pa je Štromajer meril prek vrat. Domači so še naprej igrali dokaj dobro in po prekršku Žiberta nad Vrhuncem so prišli tudi do prvega nevarnejšega prostega strela, po katerem se je v lepi priložnosti pred vrati znašel Barukčič, a je zgrešil žogo. V drugem delu prvega polčasa je igra postajala vedno bolj groba, kakšnih resnih priložnosti pa gledalci še naprej niso videli. Teh se je v domžalskem športnem parku (objekt Radomelj ne izpolnjuje pogojev za prvo ligo) nabralo kakšnih 400, prisotna pa je bila tudi domača navijaška skupina, ki je skozi celotno srečanje spodbujala rumene. Koprčani so v nadaljevanju še naprej nekoliko več poizkušali, a Štromajer, Guberac in ostali v zaključkih niso bili nevarni za domača vrata. Do večjega razburjenja je prišlo le v 35. minuti, ko se je v dvoboju z Lotričem poškodoval domači branilec Zukić, tako da je bil domači strateg Djuranović prisiljen opraviti prvo menjavo. V igro je vstopil mladi Snoj, za katerega pa to ni bil prvoligaški debi, saj je že lani odigral eno tekmo za kranjski Triglav. V končnici polčasa smo videli še en poskus Lotriča ter posredovanje Balkovca, ki je odnesel žogo in Bradascio ter si prislužil rumeni karton. Nato pa zadetek v zadnji minuti. Po akciji Lotriča in Štromajerja je domači čuvaj Andrić žogo še odbil, a jo je nato od blizu neoviran v mrežo pospravil Ivetić.

Koper je tudi v drugi polčas krenil bolje, prvo priložnost pa je imel strelec vodilnega zadetka Ivetić, a so mu domači žogo blokirali v kot. Iz slednjega je nato podal Guberac, v kazenskem prostoru pa je najvišje skočil Štromajer iz zadel za 2:0. Igra domačih je zatem v želji po izenačenju tako rekoč razpadla in zdelo se je, da je tekma odločena. Gostje z obale so se očitno zadovoljili z vostvom, neizkušeni mlinarji pa so  v organizaciji napadov komaj kdaj prišli čez sredino, tako da so gledalci videli le malo zanimivega. Morda velja omeniti le prekršek Bradascie, ki se je maščeval Balkovcu in si tudi sam prislužil kazen rumene barve. Do prve priložnosti so nato domači nekoliko nepričakovano prišli v 65. minuti, ko se je Vrhunc odločil za močan strel za razdalje, žoga pa je zletela za malo mimo vrat. V drugem delu nadaljevanja so se domači še bolj odprli in igra je le postala nekoliko živahnejša. Domači so pritiskali, gostje so pretili iz protinapadov, strelov v okvir vrat pa ni bilo in rezultat se še naprej ni menjal. Deset minut pred koncem je nato Djuranović poizkusil še z zadnjo potezo za morebiten preobrat, v igro je namreč poslal še tretjega napadalca, Dušana Stoiljkovića, ki je spomladi v drugi ligi zabil tri gole. Domači so nato dejansko prišli do največje priložnosti na tekmi, po podaji pred gol je Vuk streljal z glavo, gostujoči vratar pa se je prvič izkazal in žogo izbil v kot. Na drugi strani je po solo akciji Bradascie in podaji v sredino neuspešno poskušal Lotrič. Pritisk se je domačim v 85. minuti le obrestoval in po predložku z leve je Gregorič žogo preusmeril mimo vratarja v lastna vrata. Radomljani so v izdihljajih napadli na vse ali nič in imeli tudi eno priložnost, a je sicer dotlej solidni sodnik Vinčić povsem nerazumljivo dosodil prekršek v napadu. To pa je bilo tudi vse, domači enostavno niso imeli dovolj kvalitete, da bi še drugič zatresli koprska vrata in tekma se je končala z zasluženo zmago ekipe Rodolfa Vanolija.

Foto: Rok Zore

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Mura lahko še poglobi krizo Tabora

V Murski Soboti se bosta udarili ekipi Mure in Tabora. Mura se zdi, da je končno ujela rit…