Olimpija se bo nad Krško očitno podala pod vodstvom Dejana Kopasića, enega od dveh pomočnikov zdaj že bivšega trenerja Marka Nikolića. Sprva je bil za vodenje sobotne tekme predviden Radoje Smiljanić, pod taktirko katerega so zmaji zaigrali že v Domžalah, a so včeraj iz tabora vodilnega kluba Prve lige Telekom Slovenije sporočili, da se je poslovil tudi Smiljanić.


Smiljanić s svojo odločitvijo ni presenetil, saj je 37-letni strokovnjak dober prijatelj Marka Nikolića, ki ga je pozimi pripeljal v Olimpijo. Nikolić in Smiljanić sta pred tem skupaj delovala že pri beograjskem Radu, novosadski Vojvodini in Partizanu. “Po tehtnem premisleku in pogovoru s predsednikom Milanom Mandarićem sem se odločil, da svoje mesto prepustim nekomu drugemu. Glede na to, da sem v Olimpijo prišel skupaj s kolegom in obenem dobrim prijateljem Markom Nikolićem, je z moralnega vidika moja odločitev povsem logična in pričakovana. Igralcem in kolegom iz strokovnega vodstva želim veliko sreče na poti do tako želenega naslova državnega prvaka. Olimpijo zapuščam s težkim srcem,” je po sporazumni prekinitvi sodelovanja za klubsko spletno stran dejal Smiljanić.

V igri za novega trenerja Olimpije ostaja Rodolfo Vanoli, Milan Mandarić pa je že pred včerajšnjim treningom dejal, da si želi ime novega stratega sporočiti že danes, a vse kaže na to, da bo sobotni dvoboj vodil 32-letni Kopasić, ki je že jeseni pomagal Marijanu Pušniku, pred tem pa je deloval v mladinskih kategorijah.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
  • Olimpija pripeljala Nigerijca?

    Nogometašem ljubljanske Olimpije naj bi se pridružil 21-letni Nigerijec, Ishaq Rafiu. Rafi…
  • Celjani še naprej neporaženi

    Nogometaši Celja so tudi na peti tekmi poletnega pripravljalnega obdobja ostali neporaženi…
  • Vombergar znova…?

    Kot vse kaže, je Andres Vombergar zaključil z nastopi v Mehiki, v dresu Atlasa San Luis. V…
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Olimpija pripeljala Nigerijca?

Nogometašem ljubljanske Olimpije naj bi se pridružil 21-letni Nigerijec, Ishaq Rafiu. Rafi…