Velenjski Rudar je bil v letošnji sezoni pravi trn v peti Olimpije. Zmaji so v dvobojih s knapi iztržili zgolj točko, medtem ko so Velenjčani od skupno 38 točk kar deset vknjižili v obračunih z zdaj že nekdanjim državnim prvakom. Nič drugače ni bilo niti včeraj, ko so se John Mary, Dominik Glavina in soigralci razveselili šele tretje domače zmage.


“Mislim, da je odločila kakovost v napadu. Ko smo si že pred goli ustvarili nekaj priložnosti, smo bili zelo blizu zadetka,” je po novem odmevnem skalpu dejal velenjski strateg Vanja Radinović, ki je ponovil uspeh s pomladanskega gostovanja v Ljubljani, ko je Rudar prav tako slavil z izidom 4:2. Srb na klopi šaleškega prvoligaša se je spomnil tudi na tekmo v Stožicah: “Odločilo je to, da smo bili konkretni in smo zavedali, kateri trenutek igre moramo izkoristiti. Dobro smo se pripravili na tekmo, ki je bila zelo podobna pomladanski v Ljubljani. Zavedali smo se, da bomo terensko premoč prepustili, vse ostalo pa je domena priprave in dela v napredku igre. Veseli smo, da smo prišli do prve domače zmage.”

“Nadzirali smo igro in imeli nekaj priložnosti, potem pa so se nam dogajale velike individualne napake in to je bil ključ, da smo izgubili današnjo tekmo,” je po novi boleči zaušnici priznal redkobesedni Safet Hadžić, ki je izgubil prvič po selitvi na klop Olimpije.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Krznar: “Vi ste mi naredili težavo”

Mariborčane čaka jutri v Ljudskem vrtu obračun z Bravom, ki je pred premorom remiziral z R…