Ljubljančani se pripravljajo na nedeljsko srečanje s Koprom. Zmaji, ki so v zadnjih štirih krogih na račun dodali vsega točko, se želijo po treh zaporednih porazih vrniti v zmagovalne tirnice, a naloga ne bo lahka, saj bo Marijan Pušnik pri sestavi začetne enajsterice vnovič pogrešal zajetno število nogometašev.


Zaradi prepovedi igranja po izpolnjeni kvoti štirih rumenih kartonov bo tekmo s Koprom s tribune spremljal Andraž Kirm, za še več težav s sestavo zvezne vrste pa je poskrbela tudi torkova poškodba Roka Kronavetra, ki se je težje poškodoval gleženj. V procesu nekajtedenske rehabilitacije sta Jakob Novak in Nathan Oduwa, ki je verjetno že sklenil letošnjo sezono, tekmo v Domžalah pa so izpustili še trije vezisti, Ricardo Alves, Danijel Miškić in Daniel Avramovski, ki poškodbo vlečeta že vse od derbija proti Mariboru.

Pušnik se zaveda težav, ki redčijo ljubljanske vrste, a dodaja, da gre za sestavni del nogometa. “To je sestavni del nogometa. Verjamem, da imamo še vedno kakovosten kader, ki želi trdo delati. Tisti, ki bodo dobili priložnost bodo morali dokazati, da so vredni Olimpijinega dresa,” pravi povratnik na ljubljansko klop, ki mu bo reprezentančni premor po dvoboju s Koprom prišel še kako prav: “Zdaj moramo vso energijo usmeriti proti tekmi s Koprom, potem pa bomo imeli deset dni časa, da bomo lahko reševali pomanjkljivosti.”

Koprčani so v zadnjih šestih medsebojnih tekmah z Olimpijo točke odščipnili zgolj enkrat, a z avgustovsko zmago v Stožicah poskrbeli za prvo letošnjo menjavo na trenerski klopi zmajev. Ljubljančani so se v težavah znašli tudi v uvodu sezone, ko še niso vknjižili niti točke, Koper pa je na drugi strani neporažen že pet krogov. Dravograjčan dodaja, da so se njegovi varovanci po treh zaporednih porazih pogovorili in sklenili, da v tekmi, ki si jo bo moč ogledati brezplačno, popravijo vtis: “Upam, da bodo fantje tisti, ki bodo povlekli voz iz blata. Vsedli so se skupaj in odločili, da bodo naredili vse, da popravijo vtis.”

Ljubljanski strateg je na včerajšnjem treningu ob sebi pozdravil novega pomočnika. Ob Dejanu Kopasiću, ki je bil del trenerskega štaba že v lanski sezoni, bo Pušniku asistiral tudi Safet Hadžić. Nekdanji nogometaš Olimpije je v preteklosti zmaje krajši čas že vodil po odstavitvi Braneta Oblaka, po epizodi na klopi Ivančne Gorice pa je bil v zadnjem obdobju skavt Olimpije.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Krznar: “Vi ste mi naredili težavo”

Mariborčane čaka jutri v Ljudskem vrtu obračun z Bravom, ki je pred premorom remiziral z R…