Olimpija ne najde poti iz globoke krize, v katero jo je pahnil poraz v Ljudskem vrtu. Aktualni državni prvak tudi v četrtem pomladanskem poizkusu ni vknjižil zmage, na katero čaka že pet krogov, v katerih je na svoj račun dodal vsega dve točki. Tokrat jim je eno, ali če hočete, pravzaprav dve, odščipnil neugodni Koper, ki je niz neporaženosti podaljšal že na šest tekem.


“Zahvala predvsem ljudem, ki so nas spodbujali in prišli v takšnem številu. Prosim za nekaj potrpljenja. Igra se bo dvigovala. Danes je bilo nekoliko boljše kot v Domžalah, vendar ne moreš zmagati, če ne izkoristiš takšnih priložnosti, kot jih mi nismo. Ustvarili smo si veliko več priložnosti, toda, žal, med igralci je še veliko premalo komunikacije in energije,” je po tekmi uvodoma dejal Marijan Pušnik, ki je ob tem izpostavil tudi preveliko mero ‘soliranja’ in pritisk, ki se je po seriji brez dosežene zmage nabral na plečih ljubljanskih nogometašev.

Gostitelji so po izenačenju sicer imeli pobudo, a z medlimi udarci niso uspeli resneje ogroziti gostujočega vratarja Marijana Antolovića. Pušnik, povratnik na trenerski stolček Olimpije, po drugi tekmi priznava, da se psihološki pritisk pri nekaterih posameznikih močno odraža tudi v slabih predstavah. Vrnitve do dobrih predstav ne najde niti Blessing Eleke, ki je tudi v tekmi s Koprom zapravil nekaj obetavnih priložnosti, najdražja prestop znotraj lige pa na gol čaka že več kot pol leta, nazadnje je 18. septembra zadel ob ljubljanskem slavju v Kidričevem.

Ljubljančani tako niso uspeli izkoristiti sobotnega remija Maribora, saj razlika med vodilnima tekmecema ostaja pri devetih točkah, kolikor je znašala že po zadnjem dejanju druge tretjine prvenstva. A Dravograjčan na klopi zmajev poudarja, da je Maribor v tem trenutku zadnja skrb Ljubljančanov: “Sem trener aktualnih državnih prvakov. Če bi rekel, da nimamo več možnosti za naslov prvaka, bi bilo to nešportno do igralcev, vodstva, predsednika Mandarića in navijačev. Najmanjša težava je zdaj Maribor in njegova prednost. Največja težava smo sami sebi. Moramo se aktivirati in na igrišču delovati z večjo mero energije, da si bomo zaslužili zaupanje navijačev.”

Pušnik se je skupaj s Kronavetrom in Stojićem tudi tokrat znašel na tapeti domače navijaške skupine. “Green Dragons so od mojega prihoda takoj štartali name. Ne zamerim jih, čeprav bi bilo boljše, da bi bili vsi enotni. Po drugi strani pa športno navijajo za moštvo, to je najpomembneje. Jaz nisem tako pomemben, sem le eden izmed koščkov v mozaiku Olimpije,” je poudaril Korošec.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Za konec še derbi kroga v Stožicah

Danes ob 18. uri se bo v Stožicah pričela še zadnja tekma 17. kroga državnega prvenstva. V…