Obračun Kopra in Krke za razliko od srečanja Olimpije in Celja ni ponudil veliko dobrega nogometa. Srečanje je namreč minilo predvsem v znamenju številnih prekinitev, saj so nogometaši obeh ekip skupno storili kar 48 prekrškov, 19 domači in 29 gostje. Pravega nogometa je bilo bolj malo, morda zadnje četrt ure, ko je eno redkih priložnosti po predložku Srečkovića realiziral Pučko in bil po sredinem pokalnem obračunu, ko je zadel za napredovanje v polfinale, znova osrednji junak Koprčanov. Igra slednjih se je po zadetku nekoliko izboljšala, saj so bila gostujoča vrata še nekajkrat v nevarnosti, a je ostalo pri istem izidu.


Prvi polčas na Bonifiki ni ponudil zanimivega nogometa, saj pravih priložnosti praktično ni bilo. Koprčani so imeli sicer žogo več v svoji posesti, a so do prvega strela prišli v 13. minuti, ko je Štulac z 20 metrov meril visoko preko vrat. Gostujoči vratar Pelin ni imel veliko dela niti dve minuti kasneje, ko se je žoga po prostem strelu Srečkovića odbila med številnimi nogami. Novomeščani so do prvega zaključnega poizkusa prišli v 20. minuti, ko je po kombinaciji na desni strani igrišča z 20 metrov meril Fuček, a zadel le zunanji del mreže. Koprčani so najnevarnejšo akcijo prvega polčasa izpeljali v 27. minuti, ko je Pučko podal z desne strani igrišča, a se Lotrič ni najbolje znašel in sprožil visoko čez gol gostov. To pa je bilo tudi vse, kar je bilo omembe vrednega v povezavi s prvim polčasom, v nadaljevanju sta za domače poizkušala še Štulac in Črnigoj, ki je ob odsotnosti Guberca nosil tudi kapetanski trak, a sta oba zgrešila okvir vrat. Prvi polčas je tako minil predvsem v znamenju številnih prekinitev, saj so domači storili osem prekrškov, gostje pa kar šestnajst.

Nadaljevanje srečanja je z dvema poizkusoma odprl Lotrič, v drugi minuti nadaljevanja je streljal mimo vrat, v 56. minuti pa je po podaji Srečkovića streljal v okvir vrat, a preslabo, da bi lahko premagal vratarja Pelina. Nato pa znova podobno nadaljevanje kot v prvem polčasu, piščalka sodnika Podgorška se je zaradi številnih prekrškov obeh moštev oglašala iz minute v minuto, priložnosti pa ni bilo. Vse do 75. minute, ko je Srečković potegnil po levi strani igrišča, podal pred gol, kjer je žoga preletela enega od domačih prvoligašev, a je bil na vrhu kazenskega prostora dovolj pozoren Pučko, ki je z glavo žogo poslal v levi kot in zadel za vodstvo domačih. Koprska igra se je po zadetku razživela, že dve minuti kasneje je imel lepo priložnost Lotrič, streljal z desne strani kazenskega prostora, a se Pelin tokrat ni pustil premagati in je strel odbil. V 79. minuti je še lepšo priložnost zapravil Štromajer, znova je po levi strani igrišča krenil Srečković, pred golom našel osamljenega Štromajerja, ki pa je z ugodne pozicije z glavo strejlal izjemno slabo in mimo vrat. Nato je s strelom z razdalje poizkušal še Črnigoj, a meril mimo vrat, gostujoči vratar Pelin pa je v 85. minuti preprečil povišanje zaostanka, potem ko je zaustavil nevaren strel Štromajerja, ki je po podaji Pučka meril z roba kazenskega strela. Za konec je s strelom poizkušal še mladi rezervist Krivičič, a je bil Pelin znova na mestu.

Foto: Nicky Kristl

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Muraši remizirali s hrvaškim prvoligašem

Tako kot tudi številni drugi prvoligaši, so tudi črno-beli prost konec tedna izkoristili z…